Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (Top 16 2.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da Top 16 2. hafta programı tamamlandı.

Keyifli ve sürpriz sonuçların çıktığı, kaliteli basketbol haftasının ardından her zama olduğu gibi gelin birlikte panoramaya bir göz atalım ve haftalık ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Mitrovic yönetimindeki AS Monaco, neden “gizli favori”lerden biri olduğunu ikinci hafta mücadelesinde konuk ettiği denk rakibi 90-71’lik skorla geçerek hatırlatmış oldu. Normal şartlarda son 8 iddiası bulunan iki güçlü takımın karşılaşmasında çekişmeli ve son topa kadar gidecek bir maç beklenirdi ama Fransız ekibi tüm dengeleri bozdu ve 90-71’lik skorla çok net bir galibiyet almayı başardı. Gray ile dışarıdan, Lessort ile içerden etkili olan Monaco, işin savunma tarafında ise nefis bir işe imza attı. Son haftalarda hem Endesa hem de EuroCup sahnesindeki maçlarda 85-90 baremlerine ulaşan İspanyol ekibini tam anlamıyla sahadan sildiler disiplinli, sert ve agresif takım savunmaları ile beraber. Bu takımı yenmek kadar sadece 71 sayıda tutmak da gerçekten alkışları hakeden bir başarıydı. Top 16’ya ikide iki ile başlayan bizden de haftanın takımı ödülünü alkışlarla almış oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Sadece kazanan takımlardan pozisyonlardan bağımsız olarak en yük verimlilik puanı alan isimler seçilmiştir.)

Luke Maye (Trento): 25 sayı, 5-8 2sayı, 3-9 3sayı, 15 ribaund, 34 verimlilik
Mathias Lessort (AS Monaco): 20 sayı, 7-10 2sayı, 9 ribaund, 4 t.çalma, 2 blok, 32 verimlilik
Vince Hunter (Virtus Bologna): 23 sayı, 7-11 2sayı, 11 ribaund, 27 verimlilik
Nenad Dimitrijevic (Joventut Badalona): 12 sayı, 8 asist, 24 verimlilik
Kendrick Perry (Cedevita Olimpija): 16 sayı, 4 ribaund, 10 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Trento ilk hafta Partizan deplasmanında sadece 43 sayı üreterek aldığı can sıkıcı mağlubiyetin ardından ikinci haftada hemen toparlandığını gösterdi ve güçlü rakibi Kuban’ı İtalya’da devirmeyi başardı. Bu kritik galibiyetin başmimarı ise kuşkusuz Amerikalı 4 numara Luke Maye idi. 24 yaşındaki genç oyuncu sezon başından bu yana covid ve sakatlık sorunları ile zaman zaman uğraşmış, bu nedenle de tam verim gösterememişti. Ama son haftalarda iyice kendine geldi ve maç ritmini de buldu. Hal böyle olunca da özellikle hücum performansı ve ribaundlar açısından net bir fark yaratmaya başladı. Bu maçta da Kuzminskas ve Hervey gibi NBA patentli isimlere karşı net bir üstünlük kurdu ve 31 dakika sahada kalırken 5-8 2sayı, 3-9 3sayı, 6-6 serbest atış gibi iyi isabet oranları ile 25 sayı üretirken, istatistiklerine 15 ribaund da eklemeyi başardı. Birleşik Amerikalı forvet, böyle önemli bir rakibe karşı sahada koyduğu bu önemli performanslar haftanın MVP’si olmayı başardı.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Monaco, Partizan’ı Farklı Geçti

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde AS Monaco konuk ettiği Partizan‘ı 85-70’lik skorla geçmeyi bildi. …