Güncel Haberler

FLAŞ: Gaziantep, Hayes ile Prensipte Anlaştı

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Empera Halı Gaziantep, guard rortasyonuna önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

Son olarak geçen sezon ülkemizde Büyükçekmece forması ile izlemiş olduğumuz, bu sezon şimdiye kadar herhangi bir takımda forma giymemiş olan Kenny Hayes ile prensip anlaşmasına vardılar, ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

1.90 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli skorer geçen sezon 13 maçta 19.8 sayı, %31.6 3sayı, 2.3 ribaund, 4.8 asist istatistikleri ile önemli bir katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sezona iyi bir giriş yapan Gaziantep savunmadaki etkili performansıyla şuana kadar play-off yarışına dahil olsa da hücumda özellikle kısaların üretiminde sorun yaşadıkları da bir gerçek. Simpson, Can Uğur ve İsmail Cem ellerinden geleni yapıyor olsalar da zaman zaman yetersiz kalıyorlar, özellikle Lemar beklentileri karşılayamamış durumda. Hal böyle olunca da play-off hedefinden geri düşmemek adına guard rotasyonuna bir takviye yapmaya karar verdiler. Daha önce Büyükçekmece forması ile skorer performansıyla ligimizde kendini kanıtlamış olan bir isme yönelmej de gayet mantıklı bir seçimdi. Bu sezon henüz bir takımla anlaşmayan Hayes’in elbette maç eksiği var ve ritimini bulabilmek zaman alabilir ama kendi skorunu üretebilmesi, dribbling üstünden hem potaya giderek hem de dış şutlarla etkili olabilmesi Gaziantep’e hücumda net olarak seviye atlatacaktır. Ayrıca koç Markovic’in sisteminde yarı sahadaki ceza üçlüklerinin de yeri büyük, dolayısıyla Hayes’i Can Uğur, Lemar ya da İsmail Cem ile birlikte oynatıp bitirici rolünde perdelerden çıkartarak bulacağı üçlükler ya da penetreleri sonrası savunmayı açarak Tomas ve Simpson’a dış şutlarda, Jaiteh’e de pota altında bir çok fırsat çıkaracaktır.

Özetle bu dönemde bütçe-performans açısından yapılacak en doğru hamlelerden biri olacağını düşünüyorum. Gaziantep’e hücumda ihtiyacı olan hareketliliği ve farklı opsiyonları getierebilecek bir isim. Ama elbette işin savunma tarafında koç Markovic’in yönetiminde takım olarak onun açıklarını kapatacak yollar da bulmaları gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …