Güncel Haberler

Ekrem Memnun: “Takımın Kontrolünü Elimde Tutabilmek Adına Çok Zor Maçtı.”

ING Basketbol Süper Ligi 17. hafta mücadelesinde Galatasaray, konuk ettiği OGM Ormanspor’u 19 sayı farktan dönerek 89-87’lik skorla geçmeyi başardı.

Karşılaşmanın ardından takımla ilk kez maça çıkan koç Ekrem Memnun açıklamalarda bulundu:

Benim için çok zor bir maçtı çünkü yeni geldim. Takımın ruhunu anlayamadım, kendi düşüncelerimi anlatacak zamanım olmadı. Sadece bazı prensipler üzerine konuştuk. Ama hiçbir şey antrenmanda konuştuğun gibi olmuyor. Antrenmanda herkes konuşuyor ama sahada yapabilmek lazım. Maalesef ilk yarı yapamadık. Hücumda zaten çok ciddi bir değişim beklemiyordum. Bugüne kadar takımın elinde olan setleri kullanmaya çalıştık. Onların tamamına ben hakim olmaya çalıştım ama olabildiğim kadar. Benim açımdan takımın kontrolünü elimde tutabilmek adına çok zor bir maçtı. İkinci yarı baya geriye düştük, içeride konuştuk. Oyuncularımız reaksiyon gösterdi. Mücadeleyle, en basit şeylerle kazanmayı bildik. Bugün için önemli olan kazanmaktı. Çok basit hatalar yaptık, çalışacağımız çok şeyler var. Tecrübeli Türk oyuncularım var, yabancı oyuncular var. Galatasaray kulübünün kültürüne, geçmişine güveniyorum. Galatasaray kulübünün büyük taraftarının takımın üzerinde oluşturacağı sorumluluk duygusuna takımın iyi cevap vereceğini düşünüyorum. Biran önce layık olduğumuz yerlere çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Bugün için en sevindirici şey reaksiyon vermek. Hem geriye düştükten sonra maça dönüp kazanmayı bildik. Oyuncularımı tebrik ediyorum.

Bu genç takım olsa, amatör takım olsa oynatacağım basketbola göre oyuncular seçerdim. Ama profesyonel hayat bizi öyle bir noktaya getiriyor ki elimizde ne varsa ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Benim ne düşündüğümden çok oyuncularla birlikte ne yapabiliriz ona bakacağız. Onu anlamaya çalışacağız. Beraber nasıl bir sinerji yaratıp kolektif olarak nasıl güçleneceğiz, yeteneklerimizi kolektif olarak nasıl kullanacağız bunları oturtacağız. Bir sürü şeye oyuncular karar verecek. Az önce de söylediğim gibi oyunculara güveniyorum. Ama en çok güvendiğim şey Galatasaraylılık, Galatasaray’ın kültürü. Bizim yaslanacağımız şey Galatasaray kültürü. Bu kültüre yaslanacağız, orayı anlatmaya çalışacağız. Buradan bazı şeyler inşa etmeye çalışacağız. Elimizde oyuncular var, çareyi bulacağız.

Tivibu Spor & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …