Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 20.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague çift maç programının ikinci bölümünde yani 20. hafta kapsamında oynanacak maçlar 14 Ocak Perşembe günü başlayacak.

Sizlerle her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri paylaşacağım. Önce gelin birlikte yolları ayırdığımız isimlere bir bakalım:

  • Son maçlarda Fenerbahçe Beko‘nun yakaladığı çıkışta önemli bir rolü olsa da bir maç iyi performans sergileyip diğer maç düşüş yaşayabilen Dyshawn Pierre ile yolları ayırmayı seçeceğim. Her nasılsa ben ne zaman takıma alsa tek haneli bir katkı verebiliyor ancak 🙂
  • Normal şartlarda takımımın demir başlarından biriydi Real Madrid‘in yıldız uzunu Walter Tavares. Ancak Madrid’de kar yağışı nedeniyle takımların şehre gelememesi aynı şekilde takımın da şehirden çıkamaması ile sonuçlanacak büyük olasılıkla. Evlerinde oynadıkları Kızıl Yıldız maçı ertelenmişti, deplasmanda oynayacakları Munich maçı da bu nedenle ertelenebilir. Dolayısıyla onu takımda tutup riske girmeyeceğim.
  • Bir kaç haftadır düşük maliyetiyle bizlere iyi puanlar kazandırdı Olympiakos‘un Bulgar forveti Sasha Vezenkov. Ancak Printezis’in ritmini bulması ve onun performansının çok fazla dış şut yüzdesine bağlı olması verimliliğini düşürdü. Son maçta da bizlere tek haneli katkı getirebildi ancak. Bu nedenle de onunla vedalaşmanın vaktinin geldiğini düşünüyorum.

Şimdi de kadroya ekleyeceğimiz isimleri belirleyelim:

  • Kanat rotasyonuna ilk ekleyeceğim isim Mirotic’in yokluğunda FC Barcelona‘nın ana skor opsiyonu konumuna gelen Cory Higgins olacak. Geçen hafta tam 30.8 puan getirdi ve son 3 maçlık ortalaması 19 puan. Ayrıca maliyeti de sadece 1.85m Euro. Tüm bunların üstüne bu hafta eski takımı CSKA karşısında olacak ve ekstra fokuslanıp Mirotic’in yokluğunda yine bize 20 ve üzeri puan getirmesini bekliyorum.
  • Kadroya eklediğim bir diğer kanat oyuncusu ise Fenerbahçe Beko‘nun Sırp oyuncusu Marko Guduric olacak. Birkaç hafta takıma katılmış olmasına rağmen özellikle hücumda çok iyi işlere imza atan ve adeta geçens ezon kaldığı yerden devam eden NBA patentli kanat oyuncusu, son maçta 18.7 puan getirmişti ve 3 maçlık ortalaması da 18 zaten. Bu maçta da kendi sahalarında Panathinaikos karşısında, hazır Papapetrou yokken ortalamalarını yakalayacağını tahmin ediyorum ki maliyeti de sadece 1.40m Euro.
  • Son yapacağımız ekleme ise guard rotasyonuna olacak. Son haftalarda Anadolu Efes‘in yakaladığı yükselişte direkt katkısı olan, zaman zaman adeta Larkin’in yerine de oynayan Vasilije Micic‘i kadromuza dahil edeceğim. Simon yokluğunda dakikaları ve süreleri iyice artan Micic, geçen hafta 16.5 puan getirdi ve son 3 maçlık ortalaması 23. Bu maçta da kendi sahalarında savunmada ciddi sorunlar yaşayan Khimki karşısında bizlere bol skor üretip yüksek puan getireceğini tahmin ediyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …