Güncel Haberler

RESMİ: Adı Fenerbahçe ile de Anılan Musa, Anadolu Efes ile Anlaştı!

2 sezonluk NBA kariyerinin ardından Avrupa’ya dönmeye karar veren Dzanan Musa‘nın yeni adresi belli oldu!

Bosnalı yıldız Euroleague temsilcimiz Anadolu Efes ile 2023 yazına kadar geçerli bir kontrat imzaladı.

Brooklyn Nets‘de 2 sezon forma giydikten sonra NBA sahnesinde beklentileri karşılayamayan ve Avrupa’ya döneceği menajeri Raznatovic tarafından açıklanan 21 yaşındaki Bosnalı yıldız için Hırvat basınında Fenerbahçe Beko iddiaları yer almıştı.

Henüz 21 yaşında olan Musa, 2018 NBA Draftı’nda ilk tur 29. sırada Nets tarafından seçilmişti. Bosna-Hersekli oyuncu 2 sezon Brooklyn forması giyerken yeni sezon öncesi Detroit Pistons’a takas oldu. 21 Aralık 2020’de ise Detroit Pistons tarafından serbest bırakılan Musa, Avrupa’ya dönmeye karar verdi.

NBA öncesi Hırvatistan’da Cedevita Zagreb forması giyen Musa, Avrupa’nın en yetenekli oyuncuları arasında gösteriliyor.

EDİTÖR YORUMU:

Musa hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce detaylıca BURADA paylaşmıştım. Bu transfere Efes açısından bir yorum yapmak da gerekiyor tabiki:

Lacivert beyazlılar sezon başında Simon ve Anderson’dan oluşan kanat rotasyonuna güvenmiş, 2-3 numaraları bu isimlerle doldurmayı daha doğrusu yola devam etmeyi tercih etmişti. Ancak iki oyuncunun da ilerleyen yaşları ve özellikle Simon’un sakatlık problemlerinin artması ve Anderson’ın da hücuma eskisi gibi katkı veremiyor olması Efes’i arayışlara itmiş durumda. Rakipler artık Micic-Larkin ikilisine önlem almaya başladı, alternatif bir skor opsiyonu gerekiyor, bunun da kanatlardan gelmesi çok kritik oluyor. Böyle tecrübeli oyunculardan oluşan ve birbirini çok iyi tanıyan oyunculardan kurulu, iyi atmosfere sahip bir takıma Musa gibi yetenekli, çok yüksek potansiyelli ve gelişime açık bir skoreri koymak, monte etmeye çalışmak bence çok dorğu bir hamle olacaktır. Hem hücum konusunda Efes’e farklı bir opsiyon getirecektir hem de Micic ve Simon gibi Yugoslav ekolünün önemli temsilcilerinin kanatları altında gelişimini, özellikle savunma alanında, verimli şekilde sürdürecektir. Koç Ataman’ın sisteminde kenardan gelen x-faktör rolünde bu sezon çok verimli olacağını, takıma enerji getireceğini, özellikle hücumda sınıf bile atlatabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …