Güncel Haberler

İDDİA: Musa, Fenerbahçe İçin Geliyor!

Hırvat basının (Tportal) iddiasına göre NBA’de aradığını bulamayan ve Avrupa’ya dönme kararı alan Bosnalı yıldız Dzanan Musa, temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile anlaştı.

Geçtiğimiz günlerde genç yıldızın menajeri Raznatovic, sosyal medya hesabından oyuncusunun Avrupa’ya döneceğini duyurmuştu. İddialara göre artık sarı lacivertli formayı giyecek.

Henüz 21 yaşında olan Musa, 2018 NBA Draftı’nda ilk tur 29. sırada Brooklyn Nets tarafından seçilmişti. Bosna-Hersekli oyuncu 2 sezon Brooklyn forması giyerken yeni sezon öncesi Detroit Pistons’a takas oldu. 21 Aralık 2020’de ise Detroit Pistons tarafından serbest bırakılan Dzanan Musa, Avrupa’ya dönmeye karar verdi.

NBA öncesi Hırvatistan’da Cedevita Zagreb forması giyen Musa, Avrupa’nın en yetenekli oyuncuları arasında gösteriliyor.

EDİTÖR YORUMU:

2.06 metre boyunda olan Musa, skorer kimliği ve çok yönlü oyunuyla özellikle işin hücum tarafında heyecan verici bir yetenek. Bir kanat oyucusu için harika bir fiziğe sahip ve topu yere vurarak kendi skorunu yaratabilmesi en önemli artılarından biri. Kapanan savunmalara karşı bile yüksek kalitedeki top tekniği ve çabuk ayakları sayesinde potaya gidebilen bir penetreci. Direkt potaya gidebilmesinin yanında hareketli atışlar, göz yaşı damlaları ya da orta mesafe şutlarıyla da skor üretebiliyor. Perdelerden çıkarak bulduğu pozisyonlarda direkt bitirici şutlarıyla ya da bir kaç dribbling sonrası kendisine alan açarak sonuca gitmesini biliyor. Henüz 3 sayı çizgisi gerisinde çok verimli değil ama bu konuda da gelişimini sürdürüyor. Fiziksel olarak yetersiz gibi görünse de kontağı almaktan kaçınmayan, sertliğe karşılık verebilen ve temas sonrası pozisyonları da bitirebilen bir skorer. Dış şutundaki istikrarsızlık dışında, yeterli patlayıcılığı ve atletimize sahip olmaması, ayrıca topla bu kadar oynamayı seven bir kanat oyuncusuna göre asist rakamlarının düşük olması eksilerinden bazıları. Skorer özelliklerine fazla güvenmesi ve şut tercihleri de henüz diyebileceğimiz noktada, gelişim göstermesi gereken alanlardan biri. NBA’de en çok zorlandığı konulardan biri de kuşkusuz savunmaydı. Aslında çalışkan ve mücadeleci bir oyuncu ama NBA’deki bir çok kanat oyuncusu ondan daha hızlı ve daha güçlüydü, bu da onu ikili oyunlarda direkt izolasyon hedefi yaptı ki NBA’deki 4 numaraların karşısında kalabilme şansı da yoktu zaten.

Musa henüz çok genç ve gelişimini sürdüren bir oyuncu. Bu nedenle sarı lacivertlilerin Biberovic gibi proje oyuncusu olarak görmesi gereken isimlerden biri olacaktır. Elbette Biberovic’den çok daha hazır ve çok daha fazla katkı verebilecek seviyede ama halen bir o kadar da hataya açık ve ciddi geliştirme noktası bulunan bir oyuncu. Öncelikle Euroleague’de tutunabilmek için savunmasını geliştirmesi gerekecek. Elbette burada NBA’deki kadar zorlanmayacaktır karşısında o kadar atlet ve güçlü oyuncu olmayacağı için ama yine de tecrübe, pozisyon bilgisi gibi önemli konularda sorun yaşayacaktır. Özetle sarı lacivertliler adına çok değerli bir ekleme olacaktır ve sadece bu sezon için değil ilerisi için de takımın yıldızı olabilecek, tıpkı Bogdanovic gibi liderlik yapabilecek potansiyele sahip. NBA’e çok erken gitmişti, şimdi Fenerbahçe’de en az 2 sezon pişip, kendisini geliştirip, hatta belki bir Euroleague şampiyonluğu kazanıp Bogdanovic’in izinden tekrar NBA’e gidebilir diye düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …