Güncel Haberler

Cedi Osman: “Oyun Kurucu Oynayabilecek Yeteneklere Sahibim.”

Milli oyuncumuz Cedi Osman, formasını giydiği Cleveland Cavaliers’ın Memphis Grizzlies’i yendiği son karşılaşmada sergilediği performansla alkışları kaptı.

8 Ocak’ta oynanan ve 94-90’lük skorla Cleveland galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmada temsilcimiz 16 sayıi 7 asist, 5 ribaund ile komple bir oyun ortaya koymuştu.

Temsilcimiz karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı:

İlk olarak takımın eksiklerine rağmen Memphis karşısında aldıkları galibiyeti değerlendiren Cedi, şu ifadeleri kullandı:

Galibiyet gerçekten harika hissettirdi. Takımımızla alakalı en güzel şey şu ki asla vazgeçmiyoruz. Bu gece oynamayan birçok oyuncumuz vardı ama herkes üstüne düşeni yaptı. Savunmada çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Hücumda zaman zaman acele ettik, yanlış kararlar verdik ama günün sonunda kazanmamız çok önemliydi. Şimdi Milwaukee’yle bir maç oynayacağız. Umarım o maçta eksiklerimiz de geriye döner.

Eurohoops

Daha sonra Collin Sexton’ın yokluğunda takım arkadaşlarına pozisyon yaratma görevini üstlendiğini söyledi:

Takım arkadaşlarıma pozisyon yaratmak konusunda kendimi rahat hissediyorum. Yıllardır bunu yapıyorum, koç benden bu rolü oynamamı istediğinde kendimi rahat hissettim çünkü bu yapabildiğim bir şey. Oyun kurucu pozisyonunu çok fazla oynamasam da benden bu istendiğinde bunu yapabilecek yeteneklere sahibim.

Eurohoops

Karşılaşmayı 7 asistle bitiren Cedi, milli takımda oyun kurucu görevinde oynayıp oynamadığı sorusunu ise şu yanıtı verdi:

Milli takımda oyun kurucu gibi oynamıyordum daha çok kısa forvet oynuyordum fakat NBA’e kıyasla topu daha çok kontrol ediyordum. Ama her zaman diğer oyunculara pozisyon hazırlamaya çalışan bir oyuncu oldum. Gençlik yıllarımda daha çok oyun kurucu gibi oynuyordum ama yıllar ilerledikçe forvet pozisyonuna doğru geçtim.

Eurohoops

Son maçlarda gösterdiği iyi şut performansı hakkında da konuşan Cedi, sözlerini şöyle noktaladı:

Şutuma güveniyorum çünkü yaz döneminde şutum üzerine çok çalıştım. Şut atmaya ve kendime güvenmeye devam etmem gerekiyor. Kaçırdığım şutlara takılıp geçmişte yaşayamam. Bazen bunu yapıyorum ama önüme bakıp bir sonraki şutumu sokacağıma inanmam gerekiyor.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …