Güncel Haberler

Fenerbahçe, Derbiyi Beklediğinden Rahat Kazandı

ING Basketbol Süper Ligi 15. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Galatasaray‘ı 73-87’lik skorla, beklediğinden de rahat bir şekilde yenmeyi başardı ve çıkışını sürdürdü.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 15. maçında 12. kez kazanırken, Galatasaray ise 15. maçında 10. kez kaybederken play-off yarışında önemli bir darbe daha almış oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 20-22
2.çeyrek: 11-26
3.çeyrek: 20-20
4.çeyrek: 22-19

Sarı lacivertlilerde Marko Guduric 18 sayı, 3-5 3sayı, 3 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Dyshawn Pierre 15 sayı, 2-2 3sayı, 5 ribaund, 3 asist, Jan Vesely 15 sayı, 6 ribaund, 3 asist ve Lorenzo Brown 13 sayı, 5 ribaund, 8 asist, 3 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Galatasaray cephesinde ise Brock Motum 15 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, R.J. Hunter 15 sayı, 2 ribaund ve Barış Ermiş 10 sayı, 3 asist, 2 top çalma ile direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe 3 önemli guardı De Colo, Muhammed ve Perez’den yoksun olmasına rağmen Brown ve NBA dönüşü olgun bir basketbol sergileyen, skorer oyununun yanında organizasyona da önemli katkı veren Guduric’in liderliğinde guard rotasyonunda sorun yaşamadı. Sarı lacivertliler 20 asistte karşı sadece 9 top kaybı ile oynamayı başardılar. Euroleague’de en çok sorun yaşadıkları departman olan ribaundarda da ezici bir üstünlük kurdular Vesely, Barthel, Pierre’in agresif ve çalışkan oyunu sayesinde. Galatasaray cephesinde ise yeni transferler beklentileri hiç karşılayamadı diyebiliriz. Maça iyi başladıktan sonra Fenerbahçe’nin savunmayı sertleştirip, baskıyı arttırmasıyla tam anlamıyla sınıfta kaldı sarı kırmızılılar. Tyus ve Williams yerine sahada olan Marei ile Robinson varlık gösteremediler, özellikle ilk kez Avrupa’da bir maça çıkan Robinson’ın adaptasyon sürecinin beklenenden uzun olabileceğini düşünüyorum. Marei de sarı lacivertlilerin atletik oyuncuları karşısında ribaundlarda çok zorlandığı gibi savunmada da basit faullerle erken probleme girdi, verimliliği de düştü bu nedenle. Özetle sarı lacivertliler 2020’nin sonunda yakaladığı çıkışı, iyi basketbolun sinyallerini 2021’e de taşımayı başarmış durumda. Galatasaray’da ise dağınık ve disiplinsiz basketbol devam ediyor, takımın lideri yok, roller net değil. Belki Trice’ın gelişiyle biraz daha toparlanabilirler ama olumlu sinyaller vermiyorlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …