Güncel Haberler

Kokoskov: “Top Kayıplarına Rağmen Son Bölümde Kazandık.”

ING Basketbol Süper Ligi 15. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko deplasmanda Galataray’ı 73-87’lik skorla yenmeyi başarmıştı.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Beko‘nun Sırp koçu Igor Kokoskov açıklamalarda bulundu:

Çok duygusal bir maçtı. Galatasaray‘a karşı böyle maçları oynamak hiçbir zaman kolay değildir. Birçok oyuncu, birçok an fazla enerji ortaya koyabilirler. Maçın dördüncü çeyreğinde bazı kırılma anları vardı. Biraz yorgun gözüktük, biraz mental hatalar yaptık. Çok basit top kayıpları yaptık. İlk yarıda 1 top kaybımız vardı, maçın bitiminde ise 9 top kaybımız vardı. Top kayıplar gerçekten oyunun gidişatını, momentumunu çok etkiliyor. Bizim top kayıplarımız Galatasaray’a bir kredi oluşturdu. Onlar son bölümde agresifti, daha fazla enerji koydu ama maçı kazanmanın bir yolunu bulduk. İki takımda iyi bir mücadele ortaya koydu.

Alan savunması yarı saha savunmasında bazen farklı açılar getirebiliyor. Bugün biz topu hareket ettirmenin yolunu bulduk. Savunmayla her şeyi örtemezsiniz. Genel anlamda boş atışları bulduk. Dördüncü çeyrekte biraz yorulduk ama o top kayıplarına rağmen son bölümde kazandık. Galatasaray maçı değiştirmek istedi son bölümde ama top kayıplarını rakibimize göre daha iyi kontrol ettik ve maçı kazandık.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …