Güncel Haberler

EuroCup: Normal Sezon Ödülleri

7DAYS EuroCup‘da normal sezon 2020 yılının bitmesiyle beraber tamamlandı ve 12 Ocak’ta başlayacak Top 16 maçlarına kadar ara verildi.

Maalesef iki temsilcimiz Bahçeşehir Koleji ve Frutti Extra Bursaspor’un gruplarında ilk 4 sırada kalamadıkları bir sezon izledik. Gelin bizlere adına pek keyifli geçmeyen normal sezonun ödüllerini sahipleriyle buluşturalım.

EN İYİ TAKIM

Normal sezonda 4 grupta toplam 24 takım mücadele etti ve bu takımlardan sadece bir tanesi oynadığı 10 maçı da namağlup şekilde tamamlayabildi; Virtus Bologna. Pandemi nedeniyle tamamlanamayan 2019-20 sezonunda hedefledikleri gibi şampiyonluk ve artından Euroleague bileti ile yola çıkan İtalyan ekibi Sırp koç Djordjevic ve yıldız oyun kurucu Teodosic önderiliğinde kurduğu kaliteli ve geniş kadroyla hedef yolunda sağlam adımlarla ilerledi sezon boyunca. Belki de normal sezonun en zorlu gruplarından biri olan C grubunda, bana göre son 4 adayı olan iki rakipler, AS Monaco ve Lokomotiv Kuban’ı hem içeride hem de dışarıda yenme başarısı göstererek, namağlup ünvanlarını korudular. Hatta sezon içerisinde koç ile yönetim arasında yaşanan gerginlikler, yani kedi ayaklarına sıkma çabaları bile onları bu hedeflerinden alı koyamadı 🙂 Adams, Weems, Gamble, Hunter, Markovic, Ricci gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra Tessitori, Abass, Pajola, Alibegovic gibi potansiyelli isimleri de çok iyi kullanan İtalyan ekibi son olarak kadroya kattığı NBA veteranı Belinelli ile de şampiyonluğu ne kadar istediğini göstermiş oldu.

Resim

EN İYİ BEŞ

Erick Green (Bahçeşehir Koleji): 21.3 sayı, 3.0 riband, 3.4 asist, 1.6 t.çalma, 24.6 verimlilik
Dylan Osetkowski (Ratiopharm Ulm): 17.9 sayı, 5.3 ribaund, 2.8 asist, 21.8 verimlilik
Alan Williams (Lokomotiv Kuban): 14.5 sayı, 12.5 ribaund, 2.1 asist, 1.3 blok, 21.1 verimlilik
Jamar Smith (Unics Kazan): 18.0 sayı, 2.6 ribaund, 5.1 asist, 1.6 top çalma, 20.9 verimlilik
Isaia Cordinier (Nanterre): 15.0 sayı, 6.0 ribaund, 3.1 asist, 1.9 top çalma, 20.3 verimlilik

İSTATİSTİK LİDERLERİ:

  • Sayı: Erick Green (Bahçeşeşehir Koleji) – 21.3 sayı
  • Ribaund: Alan Williams (Lokomotiv Kuban): 12.5 ribaund
  • Asist: Mantas Kalnietis (Lokomotiv Kuban): 8.4 asist

MVP

Evet belki temsilcimiz Bahçeşehir Koleji kurduğu kaliteli kadronun hakkını veremedi ve ilk 4 sırada yer alıp top 16 bileti kapamadı ama Erick Green sezon boyunca sergilediği istikrarlı ve skorer oyunuyla her zaman her şartta takımını ayakta tutmaya çalıştı. 28 yaşındaki tecrübeli 2 numara, sadece 1 maç kaçırırken süre aldığı 9 maçta birebirdeki etkili performansı, perdelerden çıkarak gönderdiği yüzdeli üçlükler ve açık alandaki dominant oyunu ile her zaman rakip savunmaların özel önlem alması gereken bir isim olmayı başardı. Green, ortalama 32 dakika sahada kalırken %58.9 2sayı, %39.2 3sayı, %90.2 serbest atış isabetleri ile ortalama 21.3 sayı üretti ve ligin en skorer ismi oldu. Aynı zamanda istatistiklerine 3.0 ribaund, 3.4 asist, 1.6 top çalma ekledi ve sadece 1.2 top kaybı yaparak ortalama 24.6 verimlilik puanına ulaştı, normal sezonun en verimli ve en skorer oyuncusu olarak da MVP ödülünü sonuna kadar haketti.

https://www.youtube.com/watch?v=W1Wr6l2Ri0U

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bologna, Tecrübeli Guardı Hackett ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna, tecrübeli guardı ile kontrat yenilediğini açıkladı. İtalya Lega Basket …