Güncel Haberler

Euroleague: Sezon Ortası Ödülleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 2020 yılı ile beraber 17 maç yani ilk yarı fikstürü de tamamlanmış oldu.

Temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko adına çok da keyifli geçmeyen ilk yarının ardından gelin oyuncuların performanslarına bir göz atalım ve ilk yarının ödüllerini sahipleriyle buluşturalım.

EN İYİ TAKIM:

Bu noktada seçim yapmanın çok kolay olduğunu söyleyebiliriz çünkü ilk yarıyı tamamen domine eden bir takım izledik 2020-21 sezonunda. Son resmi şampiyon CSKA Moskova, bu sezona da koç Itoudis liderliğinde çok iyi bir giriş yaptı. İlk maçlarda takımın yıldızı ve lideri James ile Yunan koç arasında ufak problemler yaşansa da sonrasında bunların tatlıya bağlanması ile 30 yaşındaki tecrübeli yıldız kariyerinin en iyi sezonunu geçirmeye başladı. Onun etkili oyununa yeni transferler Shengelia ve özellikle Milutinov da eşlik etmeye başlayınca Hilliard ve Hackett gibi isimlerden de x-faktör katkısı gelmesiyle zaten her pozisyonda 2 değil 3 önemli alternatife sahip olan CSKA, başka bir boyuta çıktı adeta. 2020 yılını ve ilk yarıyı kapatırken tam 12 maçlık müthiş bir galibiyet serisine sahip olan Rus ekibinin bileğini 2021 yılında kimin bükebileceğini ben de tüm basketbolseverler gibi merakla ve heyecanla bekliyor olacağım.

EN İYİ BEŞ:

Nikola Mirotic (FC Barcelona): 16.8 sayı, %71.7 2sayı, %35.1 3sayı, 6.6 ribaund, 23.7 verimlilik
Mike James (CSKA Moskova): 20.6 sayı, %39.3 3sayı, 3.4 ribaund, 6.0 asist, 21.4 verimlilik
Alexey Shved (Khimki): 17.8 sayı, %35.8 3sayı, 4.2 ribaund, 8.4 asist, 19.8 verimlilik
Vladimir Lucic (FC Bayern Munich): 14.4 sayı, %49.0 3sayı, 4.9 ribaund, 1.3 asist, 19.8 verimilik
Walter Tavares (Real Madrid): 11.4 sayı, %68.8 2sayı, 7.8 ribaund, 1.9 blok, 19 verimlilik

İSTATİSTİK LİDERLERİ:

  • Sayı: Mike James (CSKA Moskova): 20.6 sayı
  • Ribaund: Nikola Milutinov (CSKA Moskova): 8.79 ribaund
  • Asist: Alexey Shved (Khimki): 8.4 asist

MVP:

Herhalde daha sezon başlamadan en net tahmin edebileceğimiz performanslardan biriydi FC Barcelona‘nın süper yıldızı Nikola Mirotic‘in sergilediği. Karadağ asıllı İspanyol forvet koç Saras’ın gelişiyle daha derli toplu oynayan Katalan ekibinde geçen sezon olduğu gibi yine skorer oyunu, istikrarı, ribaundlara katkısı ile ligin en pahalı oyuncusu olmanın hakkını fazlasıyla sahaya koydu. Kusursuza yakın dış şut ve orta mesafe performansı, alçak postta oynadığı birebirler sonrası geriye çekilerek attığı NBA seviyesinde bile savunmaları çaresiz bırakan atışları, kendisinden beklenenden çok daha fiziksel oynaması, özellikle hücum ribaundlarında takıma getirdiği artılarla ile bir kez daha ne kadar özel ne kadar durdurulması zor bir silah olduğunu kanıtladı. Calathes’in liderliğinde özellikle yarı sahadaki pasa dayalı hücumlarda bitirici rolünde parlayan Mirotic, 26 dakika sahada kalırken %71.7 2sayı, %35.1 3sayı, %90.4 serbest atış isabet oranları ile 16.4 sayı üretirken, 6.6 ribaund topladı, 1.4 top çaldı ve sadece 1.8 top kaybı yaparak 23.7 verimlilik puanına ulaşarak ligin zirvesinde yer alan isim olarak MVP ödülünün alkışlarla sahibi oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …