Güncel Haberler

Fenerbahçe’den Sezonun En Net Galibiyeti

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Asvel Villeurbanne karşısında baştan sona üstün oynadığı maçı 81-59 gibi net bir skorla da kazanmayı bildi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 17. maçında 7. kez kazandı ve 13. sıraya yükseldi. Asvel ise 16. maçında 11. kez kaybetti ve 17. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 15-19
2.çeyrek: 23-13
3.çeyrek: 21-10
4.çeyrek: 22-17

Muhammed ve Perez’den yoksun olan temsilcimizde Jan Vesely 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Marko Guduric 16 sayı, 16 sayı, 4 asist, Nando De Colo 12 sayı, 4 asist ve Melih Mahmutoğlu 12 sayı, 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Yabusele ve Fall gibi iki yıldız uzunundan faydalanamayan Asvel cephesinde ise David Lighty 11 sayı, 2 asist ve Norris Cole 10 sayı, 2 top çalma ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular. Allerik Freeman ise 9 sayı, 3 ribaund ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertlier geçen hata gelen Olympiakos galibiyetinin morali ve özgüveni ile maça çok kararlı başladılar. De Colo’nun oyun kurucu başlamasını değerlendirmek isteyen Asvel zaman zaman tam sahada sürpriz baskılar yapıp arkasından alan savunmasına dönerek bizi ilk çeyrekte düzen dışına çıkardı diyebiliriz. Hatta zaman zaman 2-1-2 tam saha baskı da denedi koç Parker. Ama ikinci çeyrekle beraber Brown-De Colo iklisine dönmemiz ve çember altında Vesely ile Barthel’i verimli kullanmaya başlamamızla bu baskıdan vazgeçmek zorunda kaldılar. Her zamanki gibi kenardan gelen Pierre’in müthiş enerjisi, Eddie’nin de ribaundlara yaptığı katkı ama en önemlisi takım olarak ortaya koyduğumuz müthiş direnç ve efor ikinci çeyrekle beraber maçı tamamen kontrol altına almamızı sağladı. 3.çeyrekle beraber Bako ve zaman zaman Hayes hücum ribaundlarını karıştırarak takımların ikinci şanslar tanıdılar, bu dönemde biraz dengemiz bozuldu aslında. Ama koç Kokoskov’un bir çok maçta yapmadığının aksine oyuna doğru müdahele etmesi ve Pierre’i 4 Barthel’i 5 numaraya çekmesiyle uzunları potadan uzaklaştırıp bu konuya da çözüm bularak Asvel’in farkı eritmesine izin vermedik. Bir parantez de tabiki Guduric’in performansına açmak lazım. Son resmi maçına Ocak ayında çıkmış olan ve sarı lacivertlilerle ilk maçlarında tutuk görünen Sırp şutör, bu maçta çok istekli ve verimli oynadı. Onun hücuma getirdiği yeni opsiyonlar sayesinde hem De Colo daha faydalı oynamaya başladı ki onun liderliğinde Vesely ile Barthel’in de ne kadar olumlu katkılar verdiklerini, kendilerine geldiklerini gördük. Özetle sarı lacivertliler evlerinde bir kez daha iyi oynayıp galibiyete uzandılar, özellikle takım savunmasında ortaya koyulan efor ve istek ilerisi için çok değerli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …