Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray Tofaş’ın Eski Guardı ile Anlaştı

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, guard rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirdi.

Daha önce 2018-19 sezonunun son bölümünde ülkemizde Tofaş forması giyen ve son olarak geçen sezon Brescia‘da izlediğimiz Travis Trice ile sezon sonuna kadar anlaşma imzaladığını duyurdular.

1.83 metre boyunda olan 27 yaşındaki oyun kurucu geçen sezona Strasbourg’da başlamış Pro A’da 16 maçta 11.1 sayı, %40.3sayı, 1.9 ribaund, 3.6 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde 7 maçta 10.6 sayı, %22.9 3sayı, 2.7 ribaund, 4.7 asist istatistikleri ile katkı vermiş, sonrasında Ocak ayında Brescia’ya transfer olmuştu. Serie A’da oynadığı 3 maçta 6.3 sayı, 1.7 asist, 2.0 asist ve EuroCup’da ise yine 3 maçta 9.7 sayı, 3.3 ribaund, 2.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sürati, deliciliği ve ikili oyunlardaki akıllı organaziasyonları ile arkadaşlarına yaptığı servislerle ön plana çıkan bir isim Trice. Kaliteli pas yetenekleri ile ikili oyunlarda Marei gibi devrilen uzunları da Motum gibi dışa açılan uzunları da verimli kullanmayı biliyor ki penetre-pas konusunda da onun liderliğinde Galatasaray’ın Macon, Hunter, Yiğit gibi şutörlere ekstra fırsatlar yaratacağını düşünüyorum. Ayrıca potaya süratli bir şekilde gidebilen, direkt turnikeler ya da orta mesafe şutlarla kendi skorunu da yaratabilen hücum silahı ki dış şutlar konusunda da gayet verimli, yüzdeli bir guard, özellikle dribbling üstü üçlükleri ile çok katkı verecektir. Galatasaray gibi tempoyu seven bir takıma açık alanda iyi liderlik edebilecek, hem bitirici hem de dağıtıcı rollerini tam sahada üstlenebilecek özelliklere sahip. Savunmada zaman zaman fiziksel özelliklerinin dezavantajını yaşıyor olsa da çabukluğu sayesinde bu açıklarını da kapatabiliyor.

Galatasaray sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği Hamilton’dan beklediğini alamadı ve oyun kurucu pozisyonunda eksikleri olduğu bir gerçekti. Macon net bir oyun kurucu olmamasına rağmen buradaki yükü tek başına çekmeye çalıştı. Ama artık Trice’ın gelişiyle rahatlayacaktır, bitirici rolünde daha diri dolayısıyla daha verimli performanslarla sergileyerek Galatasaray’ın ondan asıl beklediği skor katkısını daha iyi sağlayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …