Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 17.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 17. hafta maçları 29 Aralık Salı günü oynanacak 5 maçla başlayacak.

Ben de sizler için her zaman olduğu Euroleague Fantasy Challenge takımımızda yaptığım değişiklikleri paylaşacağım.

Bu hafta da 3 değişiklik yapmamıza izin var ve gelin öncelikle yolları ayırdığımız isimlere göz atalım:

  • Panathinaikos‘un Yunan forveti Ioannis Papapetrou geçen hafta maalesef beklentilerimizi hiç karşılayamadı, hatta büyük hayal kırıklığı yaratarak bırakın puan getirmeyi 4 puanımızı da aldı götürdü. Bu nedenle bu haftaki kadroda onu tutarak tekrar risk almak istemiyorum. 1.77’lik maliyetinden kurtulup yerine çok daha verimli bir isim alabiliriz.
  • Yolları ayıracağımız ikinci isim ise Zalgiris Kaunas‘ın genç guardı Rokas Jokubaitis olacak. Evet 0.85’lik maliyetiyle yüksek potansiyelli bir isim ama geçen hafta ondan da bırakın katkı almayı 1 puanımızı düşürdü. Bu nedenle de yeni haftada onunla devam etmeme kararı aldım. Takımdan gönderdiğimiz diğer iki ismin maliyetlerini de kullanarak bu pozisyona daha garanti puan getirisi olan birini ekleyeceğim.
  • Randolph’un sakatlığı sonrası Real Madrid rotasyonundaki rolünün artacağını, bununla beraber daha çok puan getireceğini düşündüğüm Trey Thompkins maalesef beni yanılttı. Onu kadroya kattığım ilk hafta 0 puan getirdi, etkisiz eleman oldu kadromuzda. 1.50’lik maliyetiyle onu elden çıkarıp 3 değişiklikten gelen toplam parayla 4 numaraya daha verimli bir ismi katmayı tercih edeceğim.

Gelin şimdi de kadroya yeni eklediğimiz isimlere bir göz atalım:

  • Fenerbahçe Beko‘nun son maçlarda toparlanma sinyalleri vermesindeki temel nedenlerden biri koç Kokoskov’un Dyshawn Pierre‘in enerjisinden daha fazla faydalanması, sürelerini arttırmasıydı. 1.50 maliyetiyle beraber ribaundlar ve yüksek yüzdeli top kullanmasıyla bize her hafta çift haneli puan getirmesini beklediğim bir isim ki geçen hafta da 19.8 puan elde etmişti onu kadrosunda bulunduranlar.
  • Sarı lacivertlilerin bir başka performansını yükselten ismi ise Nando De Colo oldu. Sakatlık dönüşü ritmini bulmaya başlayan Fransız yıldız, Perez ve Muhammed’in de sakat olmasıyla beraber iyice ön plana çıkmış durumda. Skorer özelliklerinin yanı sıra Barthel, Pierre, Vesely’i de iyi beslemeye başladı asistleri ile ve bu hafta da Asvel karşısında ondan güzel bir performans bekliyorum.
  • Takımımıza bu hafta yapacağımız son ekleme ise Olympiakos‘un Bulgar uzunu Sasha Vezenkov olacak. Printezis’in yokluğunda önemli süreler alan yüksek isabet oranı ile güzel puanlar kazandıran forvet, şimdi de Papanikolaou’nun sakatlığında yine rotasyonda iyi süreler bulacaktır. 1.21’lik düşük maliyeti ve son 3 maçta yakaladığı 18 ortalamalayla bu hafta da bize iyi katkı vereceğini tahmin ediyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …