Güncel Haberler

FIBA Şampiyonlar Ligi Aralık Ayının En İyi Beşinde Tanıdık Bir İsim Var!

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde keyifli ve kıran kırana maçların oynandığı Aralık ayını geride bıraktık.

Her ay olduğu gibi bu ay sonunda da performansları ile öne çıkan oyuncuların yer aldığı Ayın En İyi Beşi, organizasyonun resmi sitesinde açıkladı.

Temsilcimiz Türk Telekom’un formasını giyen Birleşik Amerikalı forvet Sam Dekker da en iyi beşte yer alma başarısı gösterdi. Diğer 4 isim ise Kyle Allman, D’Angelo Harrison , Evan Bruinsma ve David Kravish olarak açıklandı.

Gelin birlikte ayın en iyi beşine seçilen bu oyuncuların performanslarına biraz daha yakından göz atalım:

KYLE ALLMAN – VEF Riga (Aralık Ayı Verimlilik Puanı: 22)

Geçen sezonların aksine bu sezon kolay lokma olmadığını gösteren VEF Riga şimdiye kadar oynadığı 4 maçtan 3 galibiyet alarak da play-off için önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

Elbette bu başarılı geçen sezonun ardında bir sürü finansal ve yönetimsel katkı da mevcut ama sahada bu galibiyetleri olur hale getiren başroldeki isimlerden birisi kuşkusuz 23 yaşındaki Kyle Allman’ın dikkat çeken performansıydı.

Letonya temsilcisinin Birleşik Amerikalı guardı, Aralık ayında 2 kez oynadıkları Lietuvos Rytas karşısındaki ilk maçta 17 sayı, 9 asist ile takımını galibiyete taşıyan isim olmuştu. Sonrasında 23 Aralık’ta bu kez evlerinde oynadıkları maçta rakiplerini 84-60 gibi net bir skorla geçerken Allman, 23 sayı, 9 asist, 5 ribaund ile yıldızlaşan isim olmuştu ki bu galibiyet kulübün Şampiyonlar Ligi’nde aldığı en farklı galibiyet olarak da taihe geçmişti.

D’ANGELO HARRISON – Brindisi (Aralık Ayı Verimlilik Puanı: 25)

Rakipleri artık Brindisi’nin skoreri D’Angelo Harrison’ı sahada durduramadıkları için onu soyunma odasına kitlemeyi düşünüyorlarmış!

Yakaladığı 21.8 ortalamayla şuanda ligin en skorer ismi olan Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu bu sezon yer aldığı Şampiyonlar Ligi’nde de kendini kanıtladı ki Aralık ayındaki performansını sürdürürse sezon sonunda en yüksek sayı ortalaması ile adını lig tarihine yazdırabilir.

Harrison, İtalyan ekibinin bu ay Oostende karşısında oynadığı 2 maçta 28.0 sayı, 3.5 ribaund, 3 asist ortalamaları yakaladı ve faul çizgisinde de hiç hata yapadan %100 ile oynadı.

SAM DEKKER – Türk Telekom (Aralık Ayı Verimlilik Puanı: 16)

NBA sahnesinde Houston Rockets forması ile boy göstermiş olan Sam Dekker, bu yaz Telekom ile anlaşınca Avrupa’da ciddi anlamda ses getirmişti bu hamle. Başarılı forvet Ankara ekibinde de beklentileri şuana kadar gayet iyi şekilde karşıladı.

Birleşik Amerikalı forvetin Telekom forması ile sergilediği en önemli performans ise kuşkusuz 9 Aralık’ta takımının Limoges’u 76-73’lük yendiği maçtaydı. Bitime 11 saniye kala önce üçlüğü gönderip takımını öne geçirdi sonra da topu çalıp verdiği asistle galibiyeti getiren isim oldu.

26 yaşındaki Dekker, Aralık ayındaki maçlarda 16.0 sayı, 7.5 ribaund, 2.5 asist ortalamalarını yakaladı ve savunmada da takımına önemli katkılarda bulundu. İstikrarı ile bir kez daha dikkat çektiğini de belirtelim, iki maçta da 39 dakika süre aldı ve bu sezon ortalamada 36.1 dakika sğre aldığını belirtelim.

EVAN BRUINSMA – Szombathely (Aralık Ayı Verimlilik Puanı: 19)

Szombathely, Aralık ayında oynadığı 3 maçından ikisini kaybetti ama son maçlarında Zaragoza karşısında kazanmaları onların play-off şansını devam etmelerini sağlamış oldu.

Bruinsma ise bu trafikte Macar ekibinin en önemli isimi oldu. Kaybedilen maçlarda da kazanan maçlarda da istikrarını korudu ve hem koç hem de takım arkadaşlarının en güvendiği isimdi.

28 yaşındaki forvet Aralık ayında 18.0 sayı ortalamaları ile oynarken %82 gibi müthiş bir 3 sayı yüzdesi yakaladı ve ortalama 4.3 ribaund da aldı. Takımının skor yükünü çeken Bruinsma, Şampiyonlar Ligi’nde ise bu alanda 10. durumda.

DAVID KRAVISH – Brose Bamberg (Aralık Ayı Verimlilik Puanı: 18.5)

Bamberg bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne iyi başlayan ekiplerden biriydi tartışmasız. Alman ekibi gruptaki 4 maçını da kayıpsız geçti ve 2021 Şampiyonlar Ligi’nde play-off biletini kapan ilk takım olmayı da başardı.

Her ne kadar bir yıldızdan ziyade takım oyunu ile ön plana çıksalar da bir isim var ki sergilediği performansla bir çok üst düzey takımın da iştahını kabarttı şimdiden. Bu isim Birleşik Amerikalı uzun David Kravish’den başkası değil.

28 yaşındaki pivot, geçen sezon Manresa forması ile yaptığı gibi yine %59 2sayı isabetiyle oynuyor ama bu sezon hem hücumdaki hem de ribaundlardaki etkinliği net olarak artmış durumda.

Bamberg’in Aralık ayında temsilcimiz Karşıyaka karşısında oynadığı iki maçı da kazanırken Kravish, maç başına 14.0 sayı, 7.5 ribaund, 2.5 asist, 2.0 blok istatistikleri ile mücadele etti. Kravish şuanda ligin en fazla blok yapan 3. oyuncusu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …