Güncel Haberler

Bursaspor, Koç Alimpijevic’in Eski Öğrencisi ile İlgileniyor

ING Basketbol Süper Ligi‘nde beklentilerin altında kalan ekiplerinden biri olan Frutti Extra Bursaspor, uzun rotasyonuna takviye yapmaya hazırlanıyor.

Partizan‘ın gözden çıkardığı ve daha önce koç Alimpijevic ile beraber Kızıl Yıldız’da çalışmış olan Stefan Jankovic ile ilgileniyorlar Sportando’nun haberine göre.

2.11 metre boyunda olan 27 yaşındaki Kanadalı uzun, bu sezon EuroCup’da 3 maçta ortalama 13.3 dakika süre alırken 6.0 sayı, 2.0 ribaund ve Adriyatik Ligi’nde ise 2 maçta ortalama 6.0 dakika sahada kalırken 3.0 sayı, 3.5 ribaund, 1.5 asist istatistikler ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hem 4 hem de 5 numarada görev alabilen Jankovic, atletik özellikleri geri planda olan, dış şut tehditi ve topu yere vurabilme özellikleri ile öne çıkan bir uzun. Hem ikili oyunlarda dışa devrilerek aldığı pasları yüksek yüzdeyle değerlendirebiliyor hem de sahaya doğru yeleşerek pasları asistlere çevirebiliyor. Ayrıca fakeleri iyi kullanıp, bir kaç dribbling sonrası orta mesafe ya da 3 sayı tehditi de var, hatta fakeler sonrası topu çember altına indirmeyi de biliyor, saha görüşü ve pas yeteneği iyi seviyede. Çembere gitmeyi ve yumuşak bilekleri ile pozisyonları yüzdeli bitirmeyi biliyor. Alçak post etkinliği ise fazla değil, sırtı dönük oyunları fazla tercih etmiyor, kullandığında da genelde geriye çekilerek şutlar atıyor. Özellikle 4 numarada fiziksel avantajı olduğunu hissettiğini bunu kullanmayı da biliyor alçak posta inerek. Bunların yanında çabuk ayakları ile mobil bir uzun. Savunmada üst düzey katkı verebilen bir isim değil ama motive olduğu zaman alçak postta kolay yenilmeyen bir uzun. Ayrıca çabuk ayakları ile adam değişmelerde kısaların karşısında kalabiliyor. Oyunu iyi okuyan ve zayıf taraftan yardımı zamanında getiren bir uzun.

Özetle Bursaspor bu hamleyle Jones’dan bir türlü alamadığı katkıları, özellikle hücumda alabilir diye düşünüyorum. Dış şut tehditi, yüksek tempo basketoboluna yatkın olması ve topu yere vurabilmesi ile Kadji ya da Oğuz ile birlikte oynayabilecek bir uzun hatta mobil beşlerde onu da 5 numarada kullanabilirler. Tüm bunlardan önemlisi ise koç Alimpijevic ile daha önce Kızıl Yıldız’da çalışmış olmaları, birbirlerini tanımaları. Jones’a yeteri kadar sabredildiğini ve artık süresinin dolduğunu düşünüyorum, bu hamleyle Bursa en azından hücumda bir kademe daha yukarı çıkacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …