Güncel Haberler

Ormanspor Kloof’u Yeniden Kadrosuna Katıyor

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden OGM Ormanspor, kötü gidişata dur diyebilmek için kadroda revizyona gidiyor.

Geçtiğimiz sezona da Ankara temsilcisinde başlayan ancak 19 maçta forma giydikten sonra sakatlanarak sezonu kapatan, Hollanda milli takımının da en önemli silahlarından biri olan Charlon Kloof, Basketfaul’ün haberine tekrar Ormanspor’a dönüyor. Ayrıca haberde bu hamle sonrası Ankara ekibinin, beklentileri karşılayamayan Dwight Hardy ile de yolları ayrılacağı belirtiliyor.

1.90 metre boyunda olan 30 yaşındaki skorer guard, bu sezona Andorra ile başlamış Endesa’daki 5 maçta 3.0 sayı, 1.0 ribaund, 1.0 asist, EuroCup’daki 2 maçta ise 7.5 sayı, 4.0 ribaund, 1.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti. Ardından Ekim ayında Fuenlabrada ile anlaştı Endesa’daki 9 maçta ortalama 8.3 dakika sahada kalırken 1.4 sayı, 1.2 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmiş, geçtiğimiz günlerde de kısa dönemli kontratı sona ermiş ve serbest kalmıştı.

Kloof, Hollanda Milli Takımı ile EuroBasket elemeleri kapsamında milli takımımıza karşı oynadığı son iki maçta 27 sayı ve 17 sayı kaydederek en çok canımızı sıkan isim olmuştu.

EDİTÖR YORUMU:

Kloof bir çok oyuncunun aksine kulüp performansıyla değil milli takım performansı ile dikkat çeken bir isim. Hollanda milli takımının lideri ve en önemli, en etkili bitiricisi. EuroBasket elemelerindeki iki maçta da bizi en çok zorlayan isim olmuştu tartışmasız. Atletik özellikleri, çabukluğu, deliciliği ve açık alandaki agresif oyunu ile bir kere hücumda çok önemli bir silah. Ormanspor gibi düşmeme hedefi ile BSL’de yoluna devam eden ve kötü durumda olan bir takıma tecrübesi, enerjisi ve agresifliği ile hem savunmada hem de hücumda kesinlikle sınıf atlatabilecek bir isim. Ayrıca ülkemizi, şehri, kulübü ve koçu tanıması da büyük avantaj. İspanya’da onun için kötü geçen Andorra ve Fuenlabrada maceralarından sonra basketbola aç olduğundan eminim. Holloway’in yanında Hardy’den alamadıkları bitirici katkısını net olarak vereceğini düşünüyorum ki yarı saha basketbolunda da çok daha faydalı olacaktır. Hardy gibi sadece dış şutlara odaklı bir isim değil ve dribbling üstünden kendi skorunu hem dış şutlarla hem de potaya giderek yaratabilen bir isim. Savunma ve ribaundlarda da atletik özellikleri artı güçlü fiziğiyle daha faydalı olacaktır. Özetle Ankara ekibinden doğru bir hamle geldiğini, öyle ki bu hamle sayesinde büyük ölçüde düşme tehlikesini bertaraf etmiş olacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …