Güncel Haberler

Adam Silver’den Yeni Takım Açıklaması!

NBA‘de son olarak 2004-05 sezonunda lige yeni bir takım eklenmiş, Charlotte Hornets Doğu konferansına katılarak toplamda 30. takım olmuştu.

ESPN’e bir röportaj veren NBA başkanı Adam Silver, lige yeni takım eklenmesinin “kaçınılmaz” olduğunu nitelendirdi ve Seattle’dan bir takımın NBA sahnesinde yer alması konusunda büyük bir destek ve istek olduğunu belirtti.

Bununla beraber Adam Silver, mevcuttaki pandemi şartları nedeniyle bu konunun öncelikli olmadığını ancak şartların olumlu gelişmesi ve doğru zamanın gelmesi durumunda kesinlikle bu konuda bir adım atılacağını da belirtti.

1967 senesinden 2008 yılına kadar SuperSonics, Seattle’da mücadele ediyordu. Ancak 2008 yılında takım Oklahoma City’ye taşınırken adı da Thunder olarak değiştirildi.

NBA’e 31. takım eklenecekse Seattle’ın mantıklı bir adres olduğu ortada. Seattle şehrinde bulunan ve eskiden Key Arena olarak bilinen salon, Climate Pledge Arena olarak değiştirildi. Bu salonda 2021-22 sezonundan itibaren NHL’e (Buz Hokeyi) yeni eklenen Seattle Kraken’ın oynaması bekleniyor.

Buna ek olarak Seattle şehri de spor takımlarının ateşli taraftarlarıyla biliniyor. Son olarak Sounders FC, 2019 sezonunda maç başına 40.000 seyirciye oynayarak MLS’in en çok taraftar toplayan 2. takımı olmuştu. NFL takımı Seattle Seahawks da 2019 sezonunda piyasaya sürdüğü biletlerin tamamını satan 7 takımdan birisiydi.

MLB takımı Seattle Mariners, geçen sezon ligdeki 30 takım arasında en çok seyici toplayan 20. ekipti fakat takımın 68-94’lük derecesi de bunda önemli bir pay oynadı.

NBA’de ise 1995-96 sezonunda Toronto Raptors ile Vancouver Grizzlies‘in lige eklenmesinin ardından Bobcats’in de katılımıyla takım sayısı 30’a çıkartılmıştı. Covid-19 salgını bittikten sonra Seattle’da yeni bir NBA takımının kurulduğunu görebiliriz.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …