Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 15.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague’de çift maç programının ikinci bölümü, yani 15. hafta maçları 17 Aralık Perşembe günü başlıyor.

Ben de sizler için her zamanki gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımız hakkındaki değişiklikleri hazırladım. Keyifli okumalar.

Bu hafta da bizlere 3 değişiklik hakkı veriliyor. Gelin öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Olimpia Milano‘da Rodriguez’in dönmesi ve Delaney ile Shields’ın da formda performansları ile daha fazla top kullanmaları ile beraber Kevin Punter‘ın artık değeri düştü. Son maçta Fenerbahçe karşısında da bunu görmüştük. Efes’in savunmayı sertleştireceğini düşündüğüm bu maçta da onu kadroda tutmanın faydalı olmayacağını düşünüyorum.
  • Alba Berlin son haftalarda ligin kuşkusuz en formda takımı, tam anlamıyla sürpriz yumurtası. Bu anlamda Eriksson, Fontecchio, Lammers’in yokluğunda Neils Giffey zaman zaman ön plana çıkıyor olsa da istikrarlı değil en azından verimlilik puanı açısından. Bu nedenle ona zorlu OAKA deplasmanında güvenmiyorum ve takımda tutmayacağım.
  • Kızıl Yıldız son haftaların en formsuz takımlarından biri. Koç Obradovic’in rotasyonunda da Dejan Davidovac geri sıralara düşmüş durumda. Aslında savunma sertliği ve çok yönlü performansı açısıdan değerlendirilebilir bir isim ama daha fazla koç Obradovic’i beklemeyeceğim, bu hafta onunla yollarımızı ayırıyoruz.

Kadromuza yeni ekleyeceğimiz isimler ise şöyle:

  • Panathinaikos son maçta Real Madrid karşısında çok iyi direnmişler ama iki uzatma sonunda yenilmişlerdi ve o maçta da Nemanja Nedovic yine takımın en iyi isimlerinden biriydi. Mack’in sakatlığı nedeniyle bu maça Alba karşısında oynamayacağını da düşünürsek Sırp guardın sorumluluğunun ve kullandığı top sayısının da artacağını düşünüyorum. Son maçlardaki istikrarlı performansları ile de güveni hakediyor.
  • Son maçlarda beklentilerin altında kalan CSKA Moskova‘nın yıldızlarından Will Clyburn temsilcimiz Anadolu Efes karşısında ise kendine geldiğini gösterdi. Hem skor anlamında hem de ribaundlar anlamında takımın en önemli silahlarından biri olduğunu tekrar hatırlattı herkese. Ben de onu tekrar kadroya alarak hazır maliyeti düşükken değerlendirmek istiyorum.
  • Zalgiris Kaunas‘ın genç yıldızı Rokas Jokubaitis her geçen gün üstüne koyarak gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Bu maçta da guard rotasyonunda özellikle savunma konusunda sorunlar yaşayan temsilcimize karşı üretken bir oyun sergileyeceğini, düşük maliyetine rağmen çift haneli verimlilik getirebileceğini düşünüyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …