Güncel Haberler

Selçuk Ernak: “Pandemi Nedeniyle Euroleague Dahil Tüm Liglerde Kalitesiz Bir Sezon Geçiriyoruz.”

Darüşşafaka Tekfen sezona ING Basketbol Süper Ligi‘nde üst üste 3 mağlubiyetle başladıktan sonra hızlıca toparlanmış ve son 9 maçın 6 tanesini kazanmıştı. En önemli sıkıntıları olan oyun kurucu pozisyonuna da takviye yapan ve 5. sıraya yükselmiş olan Daçka’da işler yoluna girmeye başladı.

Tecrübeli koç Selçuk Ernak da takımının durumunu ve aynı zamanda pandeminin basketbol dünyasına etkilerini Basketfaul’e verdiği röportajda değerlendirdi.

Ernak’ın röportajından satır başları şu şekildeydi:

  • Oyuncular takım arkadaşlarının iyi ya da kötü aksiyonlarından etkilendikleri için ya hep beraber iyi, ya da hep beraber kötü oynuyorlar.
  • Grant ve Andrew’un çok iyi maçları da oldu, kötü oynadıkları maçlar da… Herkesin kötü oynama hakkı da var, zaten bu kadar iniş-çıkışları olmasa Euroleague’de oynarlardı. Onlar kötü oynarken yapamadıkları şeyleri diğerlerinin kapatmaları lazım. Takım olmak bunu gerektirir. Bu durumlarda birilerinin kılıcı çekmesi lazım.
  • Basketbol bilgisi ve tecrübesi düşük yabacılar aldık, ne BSL’de, ne Şampiyonlar Ligi’nde bu seviyeyi oynamamış oyuncular. Ama şimdi onların da üzerine koyduklarını görüyoruz. Takımın ve onların gelişmesinde Sinan ve Erkan’ın payı büyük.
  • Kartal’la Mahir’in yerine oyucu koyamadık, gençlerle kapatmak isterken iyice tecrübesiz bir takım haline geldik. Tabii ki Sinan ve Erkan ile bu konudaki açığımızı belli ölçülerde kapatmaya çalıştık.
  • Ligde son 4 maçın 3’ünü kazandık ama Burgos ve Beşiktaş maçlarında kırılganlık gösterdik.
  • Guard pozisyonunda dışarıdan tehdit edemiyorduk, böyle olunca da rakipler boyalı alanda kalabalıklaşıyor, penetrelerimizi de önlüyordu. Josh Magette ile bu sorunu çözebileceğimizi umuyoruz. Şutu var, pası var ve pası vermek için potaya kadar gitmesi gerekmeyebilir. Magette ile birlikte istediklerimizi daha çok ve daha kaliteli yapmaya başlayacağız.
  • PETKİM maçı ertelendi, TOFAŞ maçı da ertelenebilir. Takvim belirsizliği bütün takımlar için olumsuz, oyuncuların, takımların formunu kaybetmesine neden olan bir etken. Bu nedenle de Euroleague’den en alt lige kadar kalitesi düşük bir sene geçiriyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …