Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’nın Rakibi Bilbao’dan Guard Takviyesi Geldi

İspanya Liga Endesa‘da düşme potasına kadar gerileyen Pınar Karşıyaka’nın FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki rakiplerinden biri olan Retabet Bilbao, guard rotasyonuna bir takviye yaptığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezonu İsrail Winner Ligi ekiplerinden Hapoel Eilat forması ile tamamlayan John Jenkins ile sezon sezona kadar anlaştıklarını açıkladılar.

Daha önce yaz döneminde adı temsilcimiz Bursaspor ile de anılmış olan tecrübeli guard hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

1.93 metre boyunda olan 29 yaşındaki Jenkins, sezona Çin Ligi ekiplerinden Jiangsu forması ile başladı ve 4 maçta 20.0 sayı, %35.5 3sayı, 4.5 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile mücadele etti. Mart ayının başında ise Eilat’a transfer oldu ve ligler askıya alınana kadar 2 maçta ortalama 30.5 sahada kalırken 17.0 sayı, %50.0 3sayı, 2.5 ribaund, 1.5 asist, 2.0 top çalma istatistikleri ile katkı verdi.

Avrupa’daki ilk deneyimini Burgos forması ile 2017-18 sezonunda yaşayan Jenkins, önemli bir NBA kariyerine de sahip. Atlanta Hawks, Phoenix Suns, Dallas Mavericks, New York Knicks ve Washington Wizards formaları ile toplamda 171 maça çıkmış bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …