Güncel Haberler

ÖZEL: Bursaspor NBA Patentli Skorer ile İlgileniyor

Yeni sezonda ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil etmesi beklenen Frutti Extra Bursaspor, yeni skorerini İsrail Winner Lig’den getirmek istiyor.

Bu sezon ilk kez ING Basketbol Süper Ligi‘nde mücadele eden ve renk katan Bursaspor’un yeni sezon planlarında kadrosuna katmak istediği skorer isim son olarak Hapoel Eilat forması ile izlediğimiz tecrübeli guard John Jenkins.

1.93 metre boyunda olan 29 yaşındaki Jenkins, sezona Çin Ligi ekiplerinden Jiangsu forması ile başladı ve 4 maçta 20.0 sayı, %35.5 3sayı, 4.5 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile mücadele etti. Mart ayının başında ise Eilat’a transfer oldu ve ligler askıya alınana kadar 2 maçta ortalama 30.5 sahada kalırken 17.0 sayı, %50.0 3sayı, 2.5 ribaund, 1.5 asist, 2.0 top çalma istatistikleri ile katkı verdi.

Avrupa’daki ilk deneyimini Burgos forması ile 2017-18 sezonunda yaşayan Jenkins, önemli bir NBA kariyerine de sahip. Atlanta Hawks, Phoenix Suns, Dallas Mavericks, New York Knicks ve Washington Wizards formaları ile toplamda 171 maça çıkmış bir isim.

Jenkins öncelikle çok önemli bir şutör. Hem yay gerisinden hem de orta mesafeden dribbling üstü kendi şutunu yaratabiliyor ve yüksek yüzdelelerle üretiyor. Aynı şekilde ceza üçlüklerinde de aranan bir şutör. Çok düzgün ve derslik bir şut mekaniğine sahip. Çok süratli bir oyuncu değil ve atletik özellikleri de sıradan ama akıllı penetreleri ile de skor üretebiliyor. Bursaspor, Freeman ve Clavell’den sonra aradığı yeni skoreri bulmuş diyebiliriz. Savunmaya biraz konsantre olduğunda ve sakatlıklardan uzak durabildiğinde müthiş şutları ve skorer oyunuyla taraftarın gözdesi olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …