Güncel Haberler

Ufuk Sarıca: “Milli Takımda Tek Seçici Başantrenördür.”

A Milli Takımımız‘ın eski başantörü olan ve halihazırda Pınar Karşıyaka‘nın başında görevini sürdüren Ufuk Sarıca, Sports TV’de katıldığı bir programda gelen soruları yanıtladı.

Sarıca’nın hem milli takım hem de Karşıyaka hakkında gelen sorulara verdiği cevaplardan oluşan pasajlar şu şekildeydi:

  • Eksik oynadığımız, 18 geri düştüğümüz Fenerbahçe maçını kazanmak çok önemliydi. Üçüncü periyodda dönüş yaptık, yeterli olmadı. Bitime üç dakika kala 13 sayı gerideydik ama hiçbir maçı bırakmıyoruz. Rakibimize hata yaptırarak galip geldik. Gelecek için, güven kazanmamız için de önemliydi.
  • Efes veya Fenerbahçe gibi geniş kadromuz yok, iki-üç eksiğimiz olduğu zaman bundan çok etkileniyoruz.
  • Karşıyaka’da olduğum her dönemde her iddialı olduk, bizden beklenmeyen şampiyonluklar kazandık. Şimdi yine şampiyonluklar bekleniyor. Toplam 14 kişiyiz, eksiklik olduğu zaman bunu kapatmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe maçında Semih ve Metecan yoktu. Pandemi döneminde kaybettiğimiz en önemli oyuncumuz ise taraftarımız. Yine de sahamızda maç kaybetmedik.
  • Sezon başından beri hiçbir maça tam kadro çıkamadık, bu durum antrenmanları da etkiliyor. Şampiyonlar Ligi en sene oynadığımız EuropeCup seviyesinin üzerinde, orada da iddialıyız.
  • Tony Taylor lider oyuncularımızın başında geliyor. Tanıdığım ender karakter sahibi bir oyuncu. Diğer oyuncularla da aram iyi. Fenerbahçe maçında Tony ilk yarıda beklentilerimizin gerisinde kaldı, devre arasında ona yapabileceklerini hatırlattım. Maç sonunda da kutlamayı birlikte yaptık.
  • Bobby Dixon’la 4 yıllık birlikteliğimiz oldu, bizde harika sezonlar geçirdi. Geçmişte yaşadıklarımızın ışığı altında Fenerbahçe maçından sonra şakalaştık. Bunlar sporun unuttuğumuz tarafları.
  • Milli Takım’da görev almak spor hayatım için gururdu. En zor şartlarda, en zor dönemlerde elimi taşın altına soktum. Bir Dünya Şampiyonası’na gitmeye hakettik, Amerika’yı elimizden kaçırdık. Hakkımda alınan karar benim için de ani oldu. Olabilir, bu bir bayrak yarışı. Kritik maçlara 5 gün kala görevden alındığımda milli takımı olumsuz etkilememek için konuşmadım. Bir tane seçici olur, o da başantrenördür. Bu konuda sorun yaşamıştık. Üzerinde anlaşamadığımız oyuncu Larkin değildi.

Kaynak: Sports TV & Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …