Güncel Haberler

Gherardini, Fenerbahçe’nin Gidişatı ve Sezon Hedefleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko‘nun İtalyan genel menajeri Maurizio Gherardini ülkesinin basın organlarından biri olan EuroDevotion’a bir röportaj verdi.

Tecrübeli basketbol adamı takımın gidişatı ve sezonun kalanı için varolan hedefleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko’nun son 6 maçtan 5 tanesini kaybetmesi ve bu dönemde alınan farklı mağlubiyetler hakkında gelen soruyu şöyle yanıtladı Gherardini:

Bütçemiz yüzde 50 oranında düştü. Yönetim şeklimize yeni bir boyut ekledik. Birçok takım COVID-19 problemi yaşarken biz sorun yaşamadık ancak bir maçta bile tam kadro olamadık. De Colo’nun eksikliği kilit faktör oldu. O, Vesely ve Brown, bu takımın temellerini oluşturuyor ve en azından biri sürekli eksikti, keza koşullar da el vermedi. Nando geri döndü ama yokluğu beş hafta sürünce tekrar düzen oturtmak için zaman gerekiyor. Berlin de bunu gösterdi. Çok iyi başladık, gerçekliğimizin aşırı üzerinde bir boyutta kendimize inandık. CSKA ve Bayern maçları, kilit anlar oldular. İyi oynayıp CSKA‘ya o şekilde kaybetmek, Bayern’i domine ettikten sonra o yenilgiyi almak, her şeyin ötesinde kimyaya ihtiyacı olan bir takımda üç günde alınan bu iki yenilgi, artan özgüveni frenledi. Ayrıca tabii Ülker Arena’da altıncı adamımızın olmamasını da gözardı etmemek lazım. Herkes için bu konuda durum aynı fakat bizim taraftarlarımızın tutkusu eşsiz.

EuroDevotion & Eurohoops

Takımın maç içinde zaman zaman yaşadığı düşüşler ile ilgili de konuşan Gherardini, şu ifadeleri kullandı:

Neden bu düşüşlerin olduğunu anlamak için zaman gerekiyor, elbette ilk sinyal o anda gelmişti. O malum kimyayı bulmak için maç oynamaya ihtiyacı olan bir takım olarak yola çıktık ve hazırlık döneminin durgun geçmesi de bizim için faydalı olmadı. Keza yine yaptığımız tercihlerden birinin, ihtiyacımıza uygun olmadığını gördük, bir oyun kurucuya ihtiyacımız olduğunu anladık, oyun kurucu aldık. Tabii ki düşüş yaşadığımız anlarda bir lidere ihtiyacımız var ve biz de bu anlamda hâlâ yeni bir yapı inşa ediyoruz.

Elbette Berlin’deki oyunu göstereceğimiz bir takım yok. Enerjisiz oynamamız kabul edilemez çünkü hedefimiz olan sekizincilik için en az 7-8 takım mücadele veriyor. Bu anlamda ALBA maçımız, kabul edilemez bir maçtı.

EuroDevotion & Eurohoops

Koç Igor Kokoskov ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Gherardini, şunları söyledi:

Igor, çok zeki ve mütevazı bir insan. Farklı bir dünyaya uyum sağlaması gerektiğini biliyor. O daha önce bu dünyayı sadece milli takımlarda gördü fakat tabii durum şu an epey farklı. Dinamikler farklı fakat bu yeni dünyayı anlama ve öğrenme konusunda o tevazuya sahip olduğu da açık. Koç ve takım için ortak bir yolculuk bu.

EuroDevotion & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …