Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe’nin Gündeminde Guduric Var!

Fenerbahçe Beko‘da kötü geçen sezonla birlikte değişim gündemde.

Fenerbahçe Beko‘nun eski oyuncularından biri olan Marko Guduric, NBA’deki takımı Memphis Grizzlies tarafından serbest bırakıldı.

Halihazırdaki kontratında 2.75 milyon dolarlık maaşı bulunan Sırp şutör, NBA’deki kurallar gereği 48 saat boyunca bu maaşla beraber başka takımlar tarafından transfer edilebiliyor. Yani 48 saat süresince oyuncunun kontratı üzerinde bir hakkı yok, isteyen takım onu alabiliyor, oyuncunun söz hakkı bulunmuyor.

Eğer herhangi bir NBA takımı onu bu maaşla beraber kadrosuna katmazsa 25 yaşındaki oyuncunun Avrupa’ya döneceğine kesin gözüyle baklıyor. Guduric ile ilgilenen 3 takım var ve Mozzat Sport ile Eurohoops’un iddiasına göre bu takımlar arasında şansı en yüksek olan ise sarı lacivertliler.

Daha önce 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Fenerbahçe forması giymiş olan 1.96 metre boyundaki Guduric, NBA kariyerinde ise 44 maçta ortalama 11.0 dakika süre alırken 3.9 sayı, %30.1 3sayı, 1.7 ribaund, 1.0 asist istatistikler ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertlilerden ayrılarak NBA’in yolunu tutan Guduric daha önce de belirttiğim üzere NBA sahnesinde havlu sallamaktan öteye gidememişti ki Euroleague sahnesinde bile daha kendisini tam olarak kanıtlamamışken, milli takım kadrosuna bile zor seçilen bir isimken NBA sahnesine adım atmak zaten büyük bir hataydı. Şimdi tekrar başladığı yere, Fenerbahçe’ye dönecek ama açıkçası bu hamlenin sarı lacivertlilerin eksiklerini tam anlamıyla giderebileceğini düşünmüyorum. Evet Ulanovas ve Pierre’den tam olarak gelmeyen dış şut katkısı Guduric’den gelebilir ama hem savunmadaki yumuşaklığı hem de topla üretim konusunda yeteneklerinin sınırlı olması onu ancak takımın alternatif isimlerinden biri yapmaya yeter. NBA sahnesinde de kendisini geliştiremediğini gördük, yani çok farklı bir Guduric olmayacak karşımızda.

Onunla ilgilenen diğer takımların kim olduğunu bilmiyoruz ama umarım Fenerbahçe adına daha hayırlı olacak şekilde diğer takımlardan biri ile anlaşır. Şuanda kaos içinde olan ve lider bir oyun kurucusu olmadığı için hücumda organize olmakta zorlanan bir takımda Guduric gibi genelde ceza şutörü görevinde olacak, yani yaratmaktan çok ona yaratılacak pozisyonlarda etkili olacak bir ismi kadroya katmak pek de doğru bir hamle olmayacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=c-ZJazoIKG0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …