Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: Fenerbahçe Beko – Olimpia Milano

Turkish Airlines Euroleague çift maç haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko ilk sınavında Olimpia Milano‘yu konuk edecek.

Son maçlarda büyük hayal kırıklığı yaratan ve bu maçta Vesely ile Perez gibi iki önemli eksiği bulunan Fenerbahçe Beko‘nun güçlü rakibini nasıl yenebileceğini bir reçete altında sizler için topladım. Keyifli okumalar.

Guard Rotasyonu

Bu sezon temsilcimizin en büyük problemi kuşkusuz düşük hücum verimliliği. Zaten bunun sonucu olarak da maç başına sadece 73.1 sayı üretebiliyorlar ve lig sonucusu konumundalar bu alanda. Sezon başında Gherardini ve Kokoskov’un en güvendiği isim kuşkusuz Nando De Colo‘ydu. Ama Fransız yıldız sakatlığın da etkisi ile beklentilerin çok altında kaldı. Aslında ondan beklenenler fazlaydı. Çünkü ondan takıma liderlik etmesi istendi ama bir kez daha belirteyim De Colo çok iyi bir oyuncu, iyi bir yaratıcı ve skorer ama kesinlikle bir lider değil. CSKA yıllarında da takımın lideri o değildi hiç bir zaman… Şuanda Fenerbahçe’nin acil olarak üreten, ritmini bulmuş bir De Colo’ya ihtiyacı var ki bu maçta da Delaney ve Punter gibi iki dinamik guard karşısında hem savunmada hem de hücumda enerjisini arttırması gerekecek. Diğer taraftan Brown’ın da durumu net değil, maç saatinde belli olacak. Eğer o da forma giyemezse Westermann, Muhammed, Kenan ve Melih’in çok ekstra oynamaları ve zaman zaman savunmadaki enerjiyi zirveye taşımaları gerekecek. Milano cephesinde de Rodriguez’in de oynamama durumu var ama o olmasa da Roll, Delaney, Punter karşısında işimiz hiç ama hiç kolay olmayacak…

Pınar Karşıyaka: 83 - Fenerbahçe Beko: 79 | MAÇ SONUCU - Spor Haberleri

3 Sayı Performansı

Sarı lacivertliler sadece hücumda kötü değil, savunmada da Obradovic dönemini tam anlamıyla mumla arıyorlar. Ama yine de bu maçtaki rakipleri Milano’dan daha iyi durumda olduklarını söyleyebiliriz bu alanda. En azından rakiplerini ortalamada 80 sayının altında tutmayı başardılar şuana kadar. Diğer taraftan 3 sayı savunması konusunda da iyi durumdayız, rakiplere %34.7’lik bir yüzde veriyoruz. İşte bu maçta da buna çok ihtiyacımız olacak çünkü Milano’nun maç başına 82.5 sayı üretebilmesindeki temel faktör %41.3 ile 3 sayı isabeti bulmaları. Ancak eğer Brown forma giyemezse bu alanda da zorlanacağız ki Vesely’nin de olmaması adam değişmelerde kısanın karşısında kalacak iyi bir savunmacıyı daha kaybetmemize neden olacak, dolayısıyla 3 sayı savunmamıza da negatif etki edecektir. Diğer taraftan Milano 3 sayı savunmasında iyi bir takım değil, rakiplerin %40.7 ile atmasına izin veriyorlar. Bu nedenle de De Colo, Muhammed, Melih üçlüsü başta olmak üzere takım olarak bu fırsatı iyi değerlendirip, onların gömüldüğü anlarda penetre pas oyunları ile sahaya iyi yerleşip verdikleri 3 sayı fırsatlarını yüksek yüzdeyle değerlendirmek zorundayız.

Danilo Barthel - Fenerbahce Beko Istanbul - EB20

Hücum Ribaundları

Bu sezonun en büyük problemlerinden biri de kuşkusuz ribaundlar. Maalesef temsilcimiz maç başına 35.9 ile rakiplere en fazla ribaund veren takım konumunda. 3 milyon euro alan Vesely ve büyük umutlarla transfer edilen Hamilton ortalarda yoklar, Vesely bu maçta sakat olduğu için hiç forma giyemeyecek zaten. Danilo Barthel, Ahmet, Pierre gibi isimlerle Hines, Tarczewski, LeDay gibi bu alanda iyi olan uzunlara karşı ayakta kalmamız gerçekten zor olacak. Gerçekten çok ekstra oynamamız gerekecek pota altında. Ayrıca Ulanovas ve Eddie gibi isimlerin de mutlaka forvetlerden ribaund katkısı vermesi gerekecek. Çünkü Shields, Micov ve Datome de Milano cephesinde ribaundlar konusunda hiç de fena olmayan isimler. Milano maç başına sadece 7.7 hücum ribaundu alabilen bir takım, yani hücumdaki ana silahlarından biri değil bu ama bizim sıkıntılı pota altı rotasyonunmuz nedeniyle bu sayı artabilir, mutlaka kısalarımızdan ve dediğim gibi forvetlerde yardım alıp bu alanda savaşmalı, agresif oynayıp onlara ikinci şansları olabildiğince az vermeliyiz. Aksi durumda savunmadaki direncimiz çok daha çabuk kırılacaktır…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …