Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 14.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç haftasında 14. hafta mücadeleleri 15 Aralık Salı günü başlıyor.

Ben de sizlerle her hafta öncesinde olduğu gibi yine Euroleague Fantasy Challenge takımımdaki değişimleri paylaşacağım, keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Bayern Munich‘in bu sezon sergilediği başarılı performansın temelindeki isimlerden biri kuşkusuz Vladimir Lucic‘di ancak son maçta bir sebep gösterilmeden kadroda yer almayacağı belirtildi. Bu maçtaki durumu da net değil. Yüksek maliyetiyle bir kez daha ondan puan alamamayı riske etmeyeceğim.
  • Anadolu Efes‘in yıldızı Shane Larkin bu sezon da takımın en önemli kozu kuşkusuz ancak unutmayalım ki fiziksel olarak halen eski gücünde değil. Bu da onun yüksek maaliyetinin beklentisini karşılayamadığı performanslar sergilemesine neden oluyor. Bu maçta karşısında James gibi alev almış bir yıldız varken onu takımda tutmayacağım.
  • Asvel Villeurbanne son haftalarda inişli çıkışlı performanslar sergiliyor ve David Lighty de bu sürecin içinde istikrarsız bir konumda. Skor üretiminde düşük performans sergilediği gibi top kullanma sayısı da azalmış durumda. Onun yerine daha potansiyelli bir isme yatırım yapmayı tercih edeceğim.

Takıma yeni eklediğimiz yeni isimler ise şöyle:

  • Bu sezon ligin tartışmasız en formda en etkili skoreri olan ve ligin sayı kralı konumundaki CSKA Moskova‘nın yıldızı Mike James, her takımda olması gereken bir isim. Evet maliyeti 3 milyon ve çok yüksek ama Efes karşısında da bu maliyetin altını dolduracağını, yine yüksek skorlara ulaşarak en az 20 verimlilik puanı getireceğini düşünüyorum ki CSKA’nın da kazanmasını beklediğim için ekstra bonus da alacaktır.
  • Alba Berlin‘de son haftalarda önemli eksikler var. Eriksson, Lammers, Fontecchio gibi as oyuncuların yokluğunda sahneye çıkıp sorumluluk alan isim ise Neils Giffey oldu. Alman forvetin bu maçta da 1.61 milyon maliyetinin üstünde bir performans sergilemesini çift haneli bir verimlilik puanı ile katkı vermesini bekliyorum.
  • Son haftalarda TD Systems Baskonia‘da koç Ivanovic’in en güvendiği uzunlardan biri Youssoupha Fall tartışmasız. O da şimdiye kadar karşılığını verdi. 1.24 maliyeti olmasına rağmen son 3 maçta 18 verimlilik puanı ortalaması yakaladı ki geçen hafta da 21 verimlilik yakalamıştı. Bu maçta da Zalgiris deplasmanında ondan çift haneli verimlilik katkısı geleceğini düşünüyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …