Güncel Haberler

Fenerbahçe Son Çeyrekte Toparlandı Ama Yetmedi

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Olimpia Milano karşısında son çeyrekte geri dönse de yeterli olmadı ve 71-79’luk skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Milano 13. maçında 8. kez kazanarak 5. sıraya yükselirken Fenerbahçe Beko ise 14. maçında 9. kez kaybederek 14. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 25-26
2.çeyrek: 35-44
3.çeyrek: 48-68
4.çeyrek: 71-79

Milano’da Zach LeDay 15 sayı, 7 ribaund ile öne çıkarken, Kevin Punter 13 sayı, 2 ribaund, Shavon Shields ile Gigi Datome ise 10’ar sayıyla galibiyetin diğer mimarları oldular.

Vesely ve Perez’in forma giymediği temsilcimizde ise Dyshawn Pierre 16 sayı, 5 ribaund ile en skorer isim olurken, Danilo Barthel 13 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Nando De Colo 12 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler maça iyi başladılar. İlk çeyrekte uzun süredir görmediğimiz bir hücum verimliliği ile oynadılar. De Colo, Barthel, Pierre üçlüsü ile rahat skor ürettik. Ancak tempoyu yükselten ve geçiş hücumlarında etkili olarak yüksek yüzdeli üçlükler bulan Milano’ya karşı savunmada direnç gösteremedik. İkinci çeyrekle beraber Brown’ın yine topu elinde fazla tutması ve yaptığımız basit top kayıpları, artı yay gerisinden çember dövmemiz ile hücumda ritmimizi kaybettik. Bu durum savunmaya da yansıdı ve direncimiz düştü. Her şeye rağmen farkı tek hanelere düşürerek soyunma odasına gidip ikinci yarı için umutlandık. Ama üçüncü çeyrekte forvetler üzerinden çok üretken oynayan, Datome, Shields, LeDay ile hem 3 hem de 4 numaradan etkili oynayan Milanoa karşısında savunmada sınıfta kaldık. Ulanovas, Pierre, Hamilton gibi savunmada çok şey beklediğimiz isimlerden katkı alamadık oyunun bu alanında. Hal böyle olunca da fark giderek açılmaya başladı ve son çeyreğe tam 20 sayı farkla geride girdik. Milano’nun farkın rehavetine kapılması artı temsilcimizin geç de olsa toparlanma sinyalleri vermesi, savunmada agresif oynamaya başlaması ile geri dönüşe başladık. Westermann’ın bu dönemde kısa anlarda da olsa takımı iyi organize etmesi sayesinde hücumda da toparlanmaya başladık eğer De Colo tam olarak sağlık bir şekilde biraz daha taşın altına elini koyabilse ve bu kritik anlarda takımı derleyip toplayabilecek bir oyun kurucumuz olsa maçı buraya kadar getirmişken kazanabilirdik. Ne olursa olsun Fenerbahçe bu gösterdiği son çeyrek direnciyle ufak da olsa olumlu sinyaller vermiş oldu ama sonuçta bir maç daha kaybedildi…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …