Güncel Haberler

Kokoskov: “Tek Olumlu Nokta, Maç Sonunda Pes Etmemiş Olmamız.”

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Olimpia Milano’ya 71-79’luk skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Beko‘nun Sırp koçu Igor Kokoskov sorulan sorulara detaylı cevaplar verdi:

Bizim için tek olumlu nokta, maç sonunda pes etmemiş olmak. Son ana kadar mücadele ettik. Çok iyi, tecrübeli bir takımla oynayacağımızı biliyorduk. Kan kokusunu aldılar ve köpekbalığı gibi oynadılar. Biz iyi reaksiyon gösteremedik. Durumun aciliyetinin farkındaydık.

Fakat ilk yarıda 10 top kaybı yaptık. Agresifliğin altından kalkamadık, fiziksel mücadelenin altından kalkamadık. İstediğimiz hücumları yapamadık. Bizden daha çok şut attılar, bu da istediğimiz hücumu yapamadığımızı gösteriyor. Böyle olunca yapacak bir şey yok. Mazeretimiz yok, takımımı daha iyi hazırlayamamaktan ötürü her zaman koç olarak sorumluluğu alıyorum fakat Olimpia Milano‘yu bu akşam bizden iyi oynadıkları için tebrik etmem gerekiyor. Kazanmayı hak ettiler.

beIN Sports & Eurohoops

Koçluk tarzı ile ilgili yöneltilen bir soruya şöyle cevap verdi:

Uzun süredir bu işin içindeyim, ben dün koç olmadım. Basketbolu ben icat etmedim. James Naismith icat etti. Oyuncu yeteneklerini doğru şekilde kullanmak istiyorsunuz. Harika koçlar ve harika oyuncular ile çalıştım. Sistem çalışıyor. Daha önce de konuştuk, herkes kazanmayı seviyor. Antrenman kampında da aynı şeyi söyledik: Bu işte iki nokta var. Kazanmak ve sonuçtan memnun olmamak. Herkes kazanmak ister ama bir de mağlubiyet tarafı var. İyi oyuncular bir sisteme uymanın yolunu her zaman buluyorlar. Ben bir koç olarak inatçı biri değilim, çok esneğim. Neyin işe yaradığını görmek anlamında çok esneğim. Kariyerimde yavaş ve hızlı takımlara koçluk yaptım, büyük ve küçük takımlara koçluk yaptım. Koç esnek olmalı. Oyuncularımla kavga edip bir sistemi zorlamanın bir anlamı yok. Onların bunu sevmemesi başka bir mesele.

beIN Sports & Eurohoops

Son haftalarda alınan sonuçlarla ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

Hemen bir sonraki maçta işleri düzeltebilecek sihirli bir değneğim olduğunu mu sanıyorsunuz? Bu maçların hiçbirini kaybetmek için oynamadık. Maçın nasıl gideceğini görmek için öylece sahaya çıktığımızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Her takıma karşı aynı hazırlığı yapıyor, aynı yaklaşımı ve saygıyı gösteriyoruz çünkü Fenerbahçe gibi büyük bir markayı temsil ediyoruz ve sorumluluk sahibi olmalıyız. Sorumluluk sahibiyiz de. Her maç, her pozisyon, her çeyrek kazanmaya çalışıyoruz. Böyle bir hesaplama yok.

beIN Sports & Eurohoops

Kulübün transfer çalışması olup olmadığı hakkında gelen sorulara ise şöyle yanıt verdi:

Bununla ilgili bir yanıt vermem doğru değil. Şu an elimizde bir takım var. Profesyonel hayatın nasıl işlediğini anlamak lazım. Ligdeki en iyi takım bile her zaman kadrosunu geliştirmeye çalışır. Kimin piyasada olduğu, kimin alınabileceği ile ilgili görüşmeler her zaman yapılır. Kimin alınacağı vesaire işin işletme tarafı. Fenerbahçe, en büyük hedeflere sahip ciddi bir organizasyon. Diğer her ligdeki her takım, kadrosunu güçlendirmeye çalışır.

beIN Sports & Eurohoops

De Colo’nun son çeyrekte süre almamasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

Nando konusunda tedbirli ve dikkatli davranmamız gerekiyor. Nando De Colo bizim takımımız için çok önemli bir oyuncu. Altı hafta boyunca antrenman yapamadı ve sonrası için tıbbi tavsiyelere, talimatlara uymamız gerekiyor. Bu akşam son çeyreğe mücadele eden, ritim bulmuş bir takımla girdik ve onu oyuna almamak, benim kararımdı ama Nando konusunda çok sabırlı ve dikkatli olmalıyız. Her şey zaman alıyor. Olması gereken formu yakalaması için zamana ihtiyacı var ve o formu bulacak. Sezon ilerledikçe daha iyi olacağını düşünüyorum.

beIN Sports & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …