Güncel Haberler

RESMİ: Malaga Guard Rotasyonuna Beklenen Takviyeyi Ferrari ile Yaptı

İspanya Liga Endesa ve 7DAYS EuroCup’ın ilk 4 adaylarından biri olan Unicaja Malaga guard rotasyonunda üst üste yaşanan sakatlıklar sonrası beklenen takviyeyi yaptı.

Sezona Gran Canaria’da başlayan ancak beklentileri karşılayamayan ve yollarını ayıran Birleşik Amerikalı guard Frankie Ferrari ile 2 aylık kısa bir kontrat imzaladıklarını duyurdular.

Ferrari, EuroCup normal sezon maçlarında forma giymiş olmasına rağmen statü gereği EuroCup son 16 maçlarında Unicaja Malaga kadrosunda yer alabilecek.

Çaylak sezonunu da 2019-20 sezonunda Manresa’da tamamlayan 1.85 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç oyun kurucu bu sezon Endesa’da 12 maçta ortalama 18.4 dakika süre alırken 7.7 sayı, %39.0 3sayı, 1.2 ribaund, 2.2 asist ve EuroCup sahnesinde ise 9 maçta ortalama 18.8 dakika süre alırken 6.6 sayı, %37.8 3sayı, 4.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Ferrari klasik bir oyun kurucu. Saha görüşü, yüksek basketbol IQ’su, pas yeteneği ve organizasyon becerisi ile takımına liderlik ettiği gibi gerek dribbling üstü gerekse yakala at pozisyonlarında gönderdiği yüzdeli üçlüklerle de takımına skor katkısı verebilen bir guard. Sakatlık öncesi kısa bir süre forma giyebilmişti ama bu sezon hem soğuk kanlılığı hem de ikili oyunları doğru, verimli yönetmesiyle önünün açık olduğunu gösterdi. Fernandez, Mekel ve Diaz gibi önemli guardlarından yoksun olan Malaga’da Brizuela beraber oyun kurucu pozisyonunu tamamlamaya çalışacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …