Güncel Haberler

Jokubatis’in Adını Kullanarak Kadınları On Binlerce Euro Dolandırdı!

Litvanya basınında yer alan haberlere göre Zalgiris Kaunas’ın genç yıldızı Rokas Jokubaitis’in isminin kullanıldığı ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı.

Kendisini Jokubaitis olarak tanıtan ve aylarca birlikte olduğu bir kadını 10 bin Euro dolandıran adam tutuklandı.

Litvanya polisi ilgili kadının şikayetinden sonra dolandırıcı adamın evinde baskın yaptı ve bu esnada evde bir sürür Zalgiris logolu ürüne rastlandı.

Dolandıralan kadın geçtiğimiz günlerde bir arkadaşının Facebook gönderisine rastladı. Bu gönderide kendisini Jokubaitis gibi gösteren adamdan uzak durulması gerektiği yazılıyordu. Detaylarında ise bu ismin Tinder’dan kendisini Jokubaitis olarak tanıttığı belirtildi ve ilk buluşmada da Zalgiris logolu ürünler giydiği, arkalarına da Jokubatis ismi yazılı olduğu söylendi. Bu buluşma sonrası da ikili birlikte olmaya başladı.

Adam, Vilnius’ta bulunan kadını her gün ziyaret etti ve ona, arabasıyla takip ettiği Zalgiris idmanlarından videolar ve fotoğraflar attı. 2 aylık sürenin ardından vergilerde bir problem yaşadığını belirterek ona nakit 10 bin euro vermesini istedi. Kadın bir süre sonra sevgili olduğu adamın Jokubaitis olmadığını anlayınca polise gitti ve polis de adamın evine baskın yaparak onu tutukladı.

Konuyla ilgili olarak Delfi’ye konuşan ‘gerçek’ Rokas Jokubaitis ise şu açıklamayı yaptı: “Neler olduğunu henüz anlayabilmiş değilim ama durum hoşuma gitmiyor. Çünkü ismim, bilgim dahilinde olmadan kullanılıyor ve insanlar aldatılıyor. İşin iyi tarafı ise öğretici bir hikaye olması ve insanları daha ciddi hırsızlardan koruyabilme ihtimali”.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …