Güncel Haberler

Khimki’de Jerebko ve Timma ile Yollar Ayrılabilir (Fenerbahçe’nin dikkatine!)

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague’in en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Khimki Moskova’da kötü performansın faturasının 2 isme kesilmesi gündemde.

Rus basınında yer alan haberlere göre Khimki, performanslarından memnun olmadığı 2 isim, Jonas Jerebko ve Janis Timma ile yolları ayırmaya hazırlanıyor.

Euroleague’de 13 hafta geride kalmışken 2 galibiyet ve 11 yenilgi ile puan tablosunun son sırasına demir atmış olan Khimki, bildiğiniz üzere son 4 maçını da üst üste kaybetmişti.

İsveçli uzun bu sezon 12.7 sayı, 5.8 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile gayet iyi bir katkı verirken, Letonyalı forvet ise gerçek anlamda kötü bir sezon geçiriyor, Euroleague sahnesinde 8.3 sayı, 2.9 ribaund, 1.4 asist ile katkı veriyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Eğer Khimki gerçekten Jerebko ile yollarını ayırma hatasına düşerse 4-5 numarada ciddi eksikleri bulunan temsilcimiz Fnerbahçe Beko’nun mutlaka devreye girerek onu kaptırmaması gerektiğini düşünüyorum. Çok yönlü oyunu, etkili dış şutları, tecrübesi ve mobilitesi ile sarı lacivertlilerin uzun rotasyonuna özellikle hücüm tarafında net olarak sınıf atlatabilecek bir isim. Hem Barthel ile oynayıp 5 numarada süre alarak hem de Vesely ile birlikte süre alıp 4 numarada görev alıp iki isimle de çok uyumlu olacağını düşünüyorum. Savunmada da çabuk ayakları ile adam değişmelerde sorun yaşamayacağı gibi atletik özellikleri ile de çember koruma konusunda katkı verebilir, özetle Hamilton’dan çok ama çok daha fazla fayda sağlayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …