Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 13.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 13. hafta heyecanı 10 Aralık Perşembe günü oynanacak maçlarla başlayacak.

Her hafta öncesinde olduğu gibi gelin birlikte Euroleague Fantasy Challenge takımımızı nasıl şekillendireceğimizi inceleyelim.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Will Clyburn‘ün potansiyeli elbette tartışılmayacak seviyede yüksek ama son haftalarda CSKA Moskova iyi sonuçlar alırken onun biraz resmin dışında kaldığı, kendi standartlarının altında oynadığı da bir gerçek. Geçtiğimiz iki maçta ondan beklediğimi alamadım ve bu nedenle de 1.88 milyonluk bütçesini başka bir isme ayırmayı tercih ederek onu takımdan gönderiyorum.
  • Anadolu Efes‘de sakatlar ve hastalar iyileşti, artık hem Dunston hem de Pleiss rotasyone girdiler. Tabi bu da Chris Singleton‘ın 5 numaradaki sürelerini düşürdü, artık sadece 4 numarada Moerman ile süreleri paylaşıyorlar ki Fransız forvet de çok formda. Bu nedenle artık Singleton’dan önemli bir performans beklemiyorum, yolları ayırma zamanı geldi.
  • Son haftalarda Valencia başarılı sonuçlar alırken Klemen Prepelic ise istikrarsız performanslar sergiledi. Skorer özellikleri ön planda olsa oyunun diğer alanlarına fazla etki etmemesi, artan top kayıpları ve fazla top kullanması nedeniyle düşen şut yüzdesi verimlilik puanlarını da etkiledi. Efes karşısında ondan yüksek puan beklemediğim için yolları ayırıyorum.

Takıma yeni katılan isimler ise şöyle:

  • Euroleague’in en istikrarlı ve en dominant uzunlarından birisi, belki de birincisi Real Madrid‘in Yeşin Burun Adalı dev pivotu Walter Tavares. Son maçlarda da oldukça etkili bir performans sergiledi. Hem ribaundlar hem de bloklar konusunda özel işlere imza atan Tavares, boyalı alanda da müthiş bir bitirici. Zenit karşısında da bu hafta koç Laso’nun en önemli isimlerinden biri olacak.
  • Danilo Barthel son haftalarda Fenerbahçe Beko‘nun en formda isimlerinden biri kuşkusuz. Hem 4 hem de 5 numarada çok verimli oynuyor. Koç Kokoskov da onun hücumdaki çok yönlü oyunundan iyi şekilde faydalanıyor. Özellikle 5 numarada yüzü dönük silahları ve dış şut tehditi ile fark yaratıyor. Alba karşısında da takımın en güvendiği isimlerden biri olacak. Ben de ona güveneceğim bu hafta.
  • Kızıl Yıldız son haftalarda belki istenen sonuçları alamadı ama takımın dinamik forveti Dejan Davidovac iyi işler çıkarmaya devam etti, istikrarını korudu ve koç Obradovic’in rotasyonundaki yerini de sağlamlaştırdı, sürelerini arttırdı. Sahada olduğu dakikalarda sadece skor üretmeyen, ribaundlar, asistler, top çalma gibi tüm istatistiklerde katkı veren ve daha da önemli az ve öz top kullanan bir forvet. Olympiakos karşısında da bu verimliliğini sürdüreceğini düşünüyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …