Güncel Haberler

Bahçeşehir Beklendiği Gibi Koç Aktaş ile Yollarını Ayırıyor

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji her iki kulvarda alınan kötü sonuçlar ve oynanan yetersiz basketbolun ardından beklenen ayrılık gerçekleşiyor.

İstanbul ekibi önemli bir bütçeyle yola çıkarken kaliteli bir kadro kurmuştu ancak iki kulvarda da istenen basketbol sergilenemişti. Bunun faturası da Basketfaul’ün haberine göre Zafer Aktaş‘a kesiliyor. Kulübün konu hakkındaki resmi açıklamayı 8 Aralık Salı günü yapması bekleniyor.

Sezona istediği gibi başlayamayan Bahçeşehir Eurocup’ta 8 maçta 1, BSL’de ise 11 maçta 4 galibiyet alabildi.

EDİTÖR YORUMU:

Bahçeşehir harcadığı bütçeyle buralarda olmayı haketmeyen bir takım. Kurdukları kadro iyi bir seviyede, bu kadar kötü basketbol oynamak gerçekten başarısızlıktı. Özellikle takımın son haftalarda oynadığı düşük enerjili, isteksiz ve düzensiz basketbolun sorumluluğunu koç dışında başka bir yerde aramak çok da doğru değil. Perez’in ayrılığı sonrası takıma katılan Evans ve Robinson’dan da gereken verim alınamamıştı. Ayrıca Perez’in sakatlığının da bahane olmadığını düşünüyorum çünkü sağlıklı olduğunda da maç kazanamayan bir takım vardı karşımızda. Özetle daha önce de belirttiğim koç Aktaş’ın BSL seviyesinde bu kadar iyi bir bütçeye ve beklentiye sahip bir takımın başında olması pek de doğru bir seçim değildi. BSL’de daha alt seviye takımlarda hatta TBL’de lige çıkmayı hedefleyen bir takımın başantrenörü olarak bir kaç sezon geçirip bu seviyeler için hazır olduğunu kanıtlaması gerekirken bu maceraya erken başladı ve verilen bu şansı da değerlendiremedi, ağır yükü kaldıramadı diyebiliriz…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …