Güncel Haberler

Jokic: “Lakers ve Diğer Takımlar Umurumuzda Değil, Hedefimiz Şampiyonluk.”

Denver Nuggets‘ın Sırp yıldızı Nikola Jokic medya gününde hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Geride bıraktığımız sezon play-off serilerinde hem Jazz hem de Clippers karşısında 3-1 geri düşmesine rağmen iki rakibini de 4-3 ile eleyerek konferans finallerine kadar çıkan Denver ile birlikte tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getirdi.

Sırp yıldız geçen sezon elde ettikleri başarılı performanslara rağmen bir türlü hakettikleri saygıyı göremediklerini düşünen Jokic, şu ifadeleri kullandı:

İnsanlar geçen sezon bizim nasıl kazandığımızı değil, Clippers‘ın nasıl kaybettiğini konuşuyorlar. Kimsenin bize saygı duymaması umrumuzda değil. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Geçen sezon da çok zor durumlarda kalmıştık ama sonuna kadar mücadele etmeye devam ettik. İnsanlar bize saygı duymuyor diye onların düşüncelerini kafaya takmayyacağız. Takım olarak neler yapabileceğimizin farkındayız.

Eurohoops

Batı Konferansı’ndaki güçlü rakiplerinden olan ve geçen sezon da final oynadıkları Los Angeles Lakers’ın yaz döneminde kadrosuna, Dennis Schröder, Montrezl Harrell ve Marc Gasol gibi önemli isimler kattıklarının hatırlatılması üzerine Jokic şu ifadeleri kullandı:

Açık konuşmak gerekirse Lakers umrumda bile değil. Onların önümüzdeki sezon iyi olacağının farkındayız. Ancak biz kendimize odaklanıyoruz. Bazen değişim, takımlar için çok iyi olabilir. Bu sene takıma yeni oyuncular geldi ve bu da etrafımızdaki enerjiyi değiştirecektir. İlginç bir sezon olacak ve neler yapabileceğimizi heyecanla bekliyorum.

Eurohoops

Ligdeki ikinci play-off deneyiminde 24.4 sayı, 9.8 ribaund, 5.7 asist ortalamaları ile iyi bir performans sergileyen Jokic, nasıl daha iyi hale gelebileceği sorusuna ise şu ifadelerle cevap verdi:

Bence bu sorunun cevabı tecrübe kazanmakla alakalı. Fiziksel anlamda temas altında oynamaya git gide daha da alışıyorum. Playofflarda oynadıkça çok şey öğreniyorum ve oyun anlamında büyüyorum. Bireysel anlamda daha iyi şut atmam, agresif olmam gerekiyor. Ancak gelişim gösterme konusunda en önemli faktörün tecrübe kazanmak olduğunu düşünüyorum.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Phoenix, Ettiği Lakers’ı Lebron’a Rağmen Yenmeyi Başardı

NBA Batı Konferansı mücadelesinde Phoenix Suns konuk ettiği Los Angeles Lakers‘ı Lebron’a rağmen 113-123’lük skorla …