Güncel Haberler

Bıyıktay’dan Çebi’ye Cevap: “İstediğim Takviyeler Ayrılığım Sonrası Yapıldı.”

Sezona Beşiktaş ile başlayana ama geçtiğimiz hafta karşılıklı anlaşılarak yollarını ayıran koç Burak Bıyıktay, başkan Çebi’nin TRT Spor’a yaptığı açıklamada kendisiyle ilgili ilettiği sözlere “Projenin başarıya ulaşabilmesi için kadroya takviye yapılması gerektiğini ifade etmiştim. Zaten ayrılışımın hemen ardından iki yeni yabancı oyuncuya ivedilikle teklif yapıldı.” şeklinde yanıt verdi.

Bıyıktay’ın açıklaması şöyle:

Kulüpten ayrılışım sürecinde yapılan toplantılarda, Sayın Başkana ve yönetim kurulundaki ilgili üyelere, bu projenin başarıya ulaşabilmesi için kadroya takviye yapılması gerektiğini ifade etmiştim. Zaten bu tespitimin ne kadar doğru olduğu, ayrılmamı takip eden günlerde alınan kararlarla kabul edildi. Takımdan ayrılışımın hemen ardından iki yeni yabancı oyuncuya ivedilikle teklif yapıldı ve transfer için adımlar atıldı. Fakat testleri pozitif çıkan bu oyuncular, covid protokolleri yüzünden henüz takıma katılamadılar.

Oyuncu yetiştirme amaçlı bir projenin ilk gününden itibaren, takımın yavaş yavaş yükselen bir grafik çizeceğini, genç oyuncuların deneyim kazanırken hatalar yapabileceğini, bu duruma sabır gösterilmesi gerektiğini Beşiktaş taraftarlarıyla ve basketbol kamuoyuyla daha önce paylaşmıştım. Nitekim bu öngörümün ne kadar isabetli olduğu sezon başlayınca ortaya çıktı ve küçük hatalarla son dakikalar içinde kaybedilmiş bazı maçların üzüntüsünü yaşadık. Bu projede aslolanın skorlar değil, oyuncuların gelişim grafiği olduğuna inanan bir antrenör olarak, gencecik kadromuzdan üç ismin, kısa sürede A milli takımdan davet alacak seviyeye gelmesinden gurur duyuyorum. Ne yazık ki Ercan Osmani, geçirdiği sakatlık nedeniyle A milli takım kampına katılamadı.

Beşiktaş Basketbol tarihinde siyah-beyazlı formayı en uzun süre terletmiş oyunculardan biriyim. Daha sonra da çeşitli dönemlerde kulübümüzde teknik ve idari sorumluluklar aldım. Kulübün koşullarını en iyi bilen insanlardan biriyim ve bu projenin “acı çekmek ve zor günler yaşamak” anlamına geldiğinin farkındayım. Zaten özveride bulunmaya hazır olmasam, geçen sezon neredeyse bütün yabancı oyuncuları ayrılmış ve grafiği sürekli aşağı giden bir kadroyu, sezon ortasında devralmak gibi bir cesareti gösterebilir miydim?

Ancak bu sezon başında alınan sonuçların yönetim üzerinde baskı yarattığı düşüncesindeyim ki, bu nedenle altıncı maçtan sonra takımdan ayrılmam istendi. Herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için bu açıklamayı kamuoyu ile paylaşmak istedim.

Burak Bıyıktay

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …