Güncel Haberler

Anadolu Efes’den Kalp Kırıcı Bir Mağlubiyet!

Turkish Airlines Euroleague 12. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği TD Systems Baskonia karşısında çok kötü bir oyun sergiledi ve beklenmedik bir skorla, 59-77 ile kaybetti.

Bu sonuçla Baskonia 11 maçtan 6. galibiyetini alırken 7. sırada yer aldı. Anadolu Efes ise 11. maçında 5. mağlubiyetini aldı ve 9. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 20-17
2.çeyrek: 37-42
3.çeyrek: 50-63
4.çeyrek: 59-77

Baskonia’da Alec Peters eski takımına karşı 18 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile maçın en skorer ismi olurken Achille Polonara 12 sayı, 6 ribaund, Youssoupha Fall 12 sayı, 4 ribaund ve Pierria Henry 11 sayı, 5 asist, 4 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise çift haneli skor katkısı verebilen olmadı. Shane Larkin 8 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 3 top çalma, Sertaç Şanlı 7 sayı, 3 ribaund ve Adrien Moerman 7 sayı, 5 ribaund ile direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Lacivert beyazlılar maça çok iyi başladılar aslında. Pas trafiğini iyi kuran Larkin, Simon ve Anderson’ı da devreye sokan temsilcimiz hücumda sorun yaşamadı. Ama ikinci çeyrekle beraber çok ciddi bir düşüş yaşadılar. Hücum ribaundlarında Baskonia net bir üstünlük kurdu, tam anlamıyla domine ettiler Efes pota altını. Hem Fall hem de sonradan oyuna giren Jekiri karşısında çok zorlandık. Hücumda ise takım olarak çember dövmeye başladık, üçlükleri çok zorlayan, tercih hataları yapan temsilcimizde özellikle Larkin ve Micic’den bir türlü aradığımız üçlü bulamamamız hücumda ciddi anlamda ritm kaybetmemize neden oldu. Kenardan gelen Beaubois ile Dunston’ın enerjisi biraz olsun hücumda hareketlenmemizi sağlamış olsa da savunmada iyice vidaları sıkan Baskonia karşısında ikinci yarıda tam anlamıyla sınıfta kaldık. Yorgun ve isteksiz görünen Simon ve Larkin bir türlü oyuna giremeyince de takımın genel durumu değişmedi. Koç Ivanovic’in zaman zaman Peters’ı 3 numaraya çekerek onun sırtı dönük oyunlarından da faydalanması Baskonia’nın hücumda bir kademe daha yukarı çıkmasını sağladığı gibi bizim Micic, Beaubois, Larkin üçlüsü ile oynayıp tempo yapma istediğimiz anlara da net olarak cevap vermiş oldular. İkinci yarısında sadece 22 sayı bulabildiğimiz ve basit hatalar eşliğinde çok kolay sayılar yediğimiz bir maçı kazanabilmemiz sürpriz olurdu. Geldiğimiz noktada Efes son yılların en kötü oyunlarından birini sergiledi özellikle ikinci yarıda. Umarım bu facia performansdan takım olarak gereken dersleri çıkarırlar ve gereken reaksiyonu gösterirler haftaya…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …