Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’da Başantrenör Sezon Sonuna Kadar Uğurata Olacak

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, takımın başında 3 maçtır vekil koçluk yapan yardımcı antrentör Ömer Uğurata‘yı sezon sonuna kadar başantrenör olarak görevlendirdiğini açıkladı.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlüğü görevi için, 2018-2019 sezonundan bu yana takımımızda yardımcı antrenörlük görevini yürüten Ömer Uğurata ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlanmıştır.

Antrenörlük kariyerine 2000 yılında Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele eden Beykoz Spor Kulübü’nde başlayan Uğurata, 2002 yılına dek burada A takım ve altyapı antrenörlüğü yaptı. Ardından 2002-2003 yıllarında İTÜ Spor Kulübü’nde altyapı antrenörü olarak görev yapan Uğurata, 2003-2008 yılları arasında Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Darüşşafaka Spor Kulübü’nde A takım yardımcı antrenörlüğü ve altyapı antrenörü olarak görev yaptı.

Milli takımda 2008-2012 yılları arasında A Milli Takım İstatistik ve Analiz Sorumlusu, 2012-2014 yılları arasında A Milli Takım Yardımcı antrenörlüğü, 2008-2009 yıllarında Ümit Milli Takım Yardımcı Antrenörü, 2009-2011 arasında Yıldız Milli Takım Yardımcı Antrenörü olarak görev yapan Ömer Uğurata, 2018 yılından bu yana Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nda yardımcı antrenörlük görevini yürütüyordu.

Darüşşafaka’nın 2018 EuroCup şampiyonu olan takımında yardımcı antrenörlük görevini yürütmüş olan Uğurata, milli takımlarda başantrenör olarak 2010 Yıldızlar Balkan Şampiyonluğu, 2012 Yıldızlar Avrupa Şampiyonluğu, 2014 U18 Milli Takım Avrupa Şampiyonluğu, 2015 U19 Milli Takımı’nda Dünya Üçüncülüğü başarılarını yaşadı.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, Ömer Uğurata’ya başantrenörlük görevinde başarılar diliyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü Resmi Web Sitesi
EDİTÖR YORUMU:

41 yaşındaki Uğuarata, koç Erdoğan’ın ayrılmasının ardından takımın başında çıktığı 2 Şampiyonlar Ligi ve 3 BSL maçından 3 galibiyet elde etmeyi başarmıştı. Oynanan pozitif basketbol ve hücumda Macon, Hunter, Yiğit, Motum gibi isimlerin performanslarını yükseltmeleri dikkat çekmişti. Sezon ortasında yeni bir maceraya atılmak yerine 5 maçta iyi iş çıkaran Uğurata’ya bu şansı vermek en doğru hamleydi. Umarım koç da BSL sahnesindeki bu ilk başantrenörlük deneyimini verimli kullanır ve sezon sonunda daha uzun süreli bir kontrat kapabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …