Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (10.Hafta)

FIBA EuroBasket 2022 elemeleri için verilen milli maç arasının ardından ING Basketbol Süper Ligi geri döndü.

Normal fikstürün aksine haftaiçi oynanan maçlarla tamamlanan 10. haftanın panoramasına her zamanki gibi birlikte göz atarken ödülleri de sahipleri ile buluşturacağız. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Çıvgın yönetiminde sezona iyi bir giriş yapan sonrasında sakatlıklar ve covid vakaları nedeniyle sarsılan, düşüşe geçen Büyükçekmece, tam kadro olduğunda ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu, kesinlikle bu sezonun kolay lokmalarından biri olmadığını bu hafta tekrar hatırlattı. Kötü durumda olan ve moralsiz Fenerbahçe’yi Perez ve De Colo’da yoksunken bu durumda yakalamışken çok iyi mücadele ettiler, agresif oynadılar ve özellikle hücumda tüm silahlarını verimli kullanarak sonuca gittiler. Çok daha tecrübeli ve derin bir kadroya karşı oynamalarına rağmen uzatmaya giden zorlu bir maçta istikrarlarını 45 dakika boyunca korumayı başardılar. Koç Çıvgın’ın takım üstündeki etkisi, yönetimi alkışları hak ederken, Türk oyunculardan sınırlı bir katkı almalarına rağmen 5 yabancı oyuncunun ortaya koyduğu verimli oyun onları galibiyete götürdü. Alkışlar zor dönemin ardından ayağa kalkan ve bir Euroleague ekibini devirmeyi başaran Büyükçekmece’ye, haftanın takımı ödülünü sonuna kadar hakettiler.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

Daryl Macon (Galatasaray): 29 sayı, 6-10 3sayı,9 ribaund, 6 asist, 35 verimlilik
Alperen Şengün (Beşiktaş): 27 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 2 blok, 34 verimlilik
Francisco Cruz (HDI Sigorta Afyon): 23 sayı, 4-8 3sayı, 8 ribaund, 7 asist, 29 verimlilik
Matt Farrell (Büyükçekmece): 21 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 3 top çalma, 23 verimlilik
Chris Singleton (Anadolu Efes): 19 sayı, 3-3 3sayı, 6 ribaund, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Koç Erdoğan’ın ayrılmasıyla belirsizlik ortamın daha da artması beklenen Galatsaray‘da aksine vekil koç Uğurata yönetiminde daha verimli daha göze hoş gelen basketbol oynayan bir takım var karşımızda. Özellikle hücumda daha yüksek tempoda daha özgür oynamaya başlayan sarı kırmızılılarda bu sistemden en iyi faydalanan isimlerden biri de kuşkusuz Daryl Macon oldu. Aslında zaten koç Erdoğan varken de takımın yıldızı konumundaydı ama şimdi daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Sürati, etkili dış şutları, açık alandaki etkinliği ve yarı sahadaki deliciliği ile takımın en önemli hücum silahı, daha da önemlisi tartışmasız lideri konumunda. Bu hafta da Bahçeşehir karşısında play-off yarışında çok değerli olan galibiyette baş roldeydi. Birleşik Amerikalı guard, 30 dakika sahada kalırken 6-10 3sayı isabeti ile 29 sayı üretirken istatistiklerine 9 ribaund, 6 asist eklerken sadece 2 top kaybetti ve 35 verimlilik puanına ulaşarak da haftanın MVP’si oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Alperen Şengün (Beşiktaş): 27 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 2 blok, 34 verimlilik
Sinan Güler (Darüşşafaka Tekfen): 30 sayı, 2 asist, 2 top çalma, 2 blok, 26 verimlilik
Berk Uğurlu (Tofaş): 12 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 2 top çalma, 22 verimlilik
Metecan Birsen (Pınar Karşıyaka): 11 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik
Egehan Arna (Beşiktaş): 12 sayı, 5 ribaund, 2 blok, 15 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …