Güncel Haberler

FLAŞ: NBA’de Dev Takas Wizards ve Rockets Arasında Gerçekleşti!

NBA‘de herkesin beklediği Russell WestbrookJohn Wall takası gerçekleşti.

Houston Rockets, yıldız guardı Westbrook’u Washington Wizards‘a gönderirken karşılığında Wall ve bir tane 1. tur draft hakkı aldı.

Zaten Westbrook’un Rockets’daki ilk sezonunun ardından mutlu olmadığını ve yönetime takas isteğinde bulunduğu biliniyordu. Ayrıca son günlerde Wall’un da yeni bir başlangıç yapmak istediğini kendi kulübüne ilettiği haberleri geçtiğimiz günlerde yüksek sesle konuşulmaya başlanmıştı.

2017 yılının MVP’si seçilen 32 yaşındaki Westbrook geçen yıl normal sezonda 27.2 sayı, 7.9 ribaund, 7.0 asist ile iyi istatistikler yakalamıştı. Ama sonrasında yaşadığı sakatlık ve covide yakalanması nedeniyle play-off sahnesinde beklentilerin çok altında kalmış, özellikle Lakers’a elendikleri seride ciddi anlamda hayal kırıklığı yaratmıştı.

Wizards’ın 2010 draftında 1. sırada seçmiş olduğu 30 yaşındaki Wall ise 2019-20 sezonunun tamamını aşil sakatlığı nedeniyle kaçırmıştı. Böylelikle Wizards’da geçirdiği 10 yıllık kariyerini 19.0 sayı, 4.3 ribaund, 9.2 asist istatistikleri ile tamamlamış oldu.

Bu takasla beraber Wizards, Beal – Westbrook ikilisinin etrafına koyduğu parçalarla başarı arayacak. Rockets ise yönetime Nets’e takaslanmayı istediğini net olarak belirten ancak henüz bir gelişme yaşanyana Harden’ın yanına Wall’u koyarak bu kez bu iki guardın üzerine bir sistem kuracak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …