Güncel Haberler

Fenerbahçe Rusya’da Kazanmayı Hatırladı!

Turkish Airlines Euroleague 12. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Rusya deplasmanında Zenit‘i 65-73’ü geçerek 4 maçın ardından kazanmayı hatırladı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 12. maçında 5. kez kazandı ve 12. sıraya yükseldi. Zenit ise 9. maçında 3. kez kaybederken 6. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 14-23
2.çeyrek: 32-45
3.çeyrek: 53-53
4.çeyrek: 65-73

Sarı lacivertlilerde Jan Vesely 17 sayı, 4 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Danilo Barthel 15 sayı, 5 ribaund, 4 asist ve Ali Muhammed 11 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Zenit cephesinde ise Kevin Pangos 16 say, 5 ribaund, 4 asist ve Will Thomas 10 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler maça çok iyi başladılar. Westermann liderliğinde hücumda pas trafiğini çok iyi kuran ve yüksek tempoda setler oynayan Fenerbahçe, geçiş oyunlarını da hızlı ve akıllı oynayınca Zenit, en çok güvendiği sert ve fiziksel oyununu ortaya koymasına, savunmada yerleşmesine fırsat vermedi. Maça kısa bir süre kala sakatlığına rağmen oynamasına karar verilen Barthel ile Vesely’nin hücumdaki katkıları çok değerliydi. İlk yarıda sadece 2 top kaybı yapan, buna karşın 10 asist ile çok verimli bir 20 dakika geçiren temsilcimiz adına en önemli eksi ise kuşkusuz verile hücum ribaundlarıydı. 3.çeyrek ile beraber ise maalesef yine Valencia maçında olduğu gibi ciddi bir düşüş yaşandı. Brown’ın daha fazla süre almasıyla beraber hücum ritmimizi kaybettil. Birleşik Amerikalı oyuncu Pangos’un baskısı karşısında çözümü kendisi üretmeye çalışınca, top elinde çok fazla kaldı ve bu da Zenit’in istediği gibi tempomuzun düşmesini sağladı. Savunmada vidaları sıkan Rus ekibi hücumda da sürekli ikinci şans sayıları bularak ciddi seriler yakaladı ve bu eyrekte sadece 8 sayıya izin vererek maça ortak oldular. Son çeyrekte ise Muhammed’in enerjisi ve kritik dış şutları bizi ayakta tutarken, Vesely ile Barthel’i yeniden hatırlamamız hücumda tekrar verimliliği yukarı çekmemizi sağladı. Bu sayede 3. çeyrekteki kısır performansımızı geride bıraktık ve tekrar ilk çeyrekteki gibi akıcı hücumlara başladık. Brown her ne kadar hücumda istediğimizi verememiş olsa da çadığı kritik toplarla yine de önemli katkılar verdi. Ancak maçın kahramanı kuşkusuz Barthel ve Vesely ikilisini hücumdaki yüksek kalitedeki performanslarıydı ki son çeyrekte hücum ribaundlarını da limitleyerek bu galibiyetin yanı sıra sezonun geri kalanı için de olumlu sinyaller verdi temsilcimiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …