Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 12.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 12. hafta maçlarının başlamasına artık sınırlı saatler kaldı. Ben de her hafta olduğu gibi sizlerle Fantasy Challenge takımımızın son durumunu paylaşacağım.

Bu hafta da bize verilen 3 değişiklik hakkının tamamını kullanacağım.

Önce yolları ayırdığımız isimlerle başayalım:

  • Campazzo’nun NBA yolculuğuna başlamasının ardından Real Madrid‘de sürelerinin ve sorumluluğunun artmasını beklediğim bir isimdi Nicolas Laprovittola. Ancak bu ayrılık sonrası ne ligde ne de Euroleague maçlarında koç Laso onun sürelerini arttırmayı tercih etmedi. Aslında 15-20 dakika civarında süreler aldı ama istatistikleri yetersiz kaldı. Bu nedenle onu takımda tutarak daha fazla risk almayacağım ve yolları ayıracağım.
  • Euroleague sezouna harika bir giriş yapan ve uzun bir süre ligin en skorer ismi olan Kızıl Yıldız‘ın şutör guardı Jordan Loyd, son haftalarda bir düşüşe geçti. Bunun kısa bir dönem olduğunu düşünmüştüm ama bir kaç haftadır devam ediyor. Skor bulmakta sorun çekiyor ve düşen şut yüzdesi verimlilik puanlarını da aşağı çekmiş durumda, dolayısıyla artık onunla da yolları ayırmanın vakti geldi.
  • Olimpia Milano‘nun pota altı silahları arasında önemli bir yeri olan Zach LeDay maalesef istikrarsız performansına devam ediyor. Bir maçta hiç skor üretemezken, diğer maçta ise 12 sayı attı son 2 maçta. Micov, Shields, Datome, Brooks gibi 4 numaraya da kayabilen forvetler olduğu için 5 numarada Tarczewski ve Hines ile süreleri paylaşmasına neden oluyor, tabi bu da verimliliğini aşağı çekiyor. 1.46 değerindeki maliyetini artık karşılamıyor getirdiği puanlar.

Takıma yeni eklediğimiz isimler ise şöyle:

  • Dizinden geçirdiği operasyon sonrası sezona geç giriş yapan, tamamlamayan sezonunun “seçilmemiş” MVP’si Shane Larkin, artık son maçlarda tam anlamıyla ritmini buldu. Milli takım formasını da ilk kez giyen Anadolu Efes‘in süper yıldızı Micic ve Beaubois’nın yokluğunda omuzlarındaki yük biraz daha artmış durumda. Bu hafta da Baskonia karşısında hem süreleri en üst seviyede olacaktır hem de katkısı MVP rakamlarıyla olacaktır diye düşünüyorum. 2.27’lik maliyetini karşılayabilecek, hatta bu yüksek değerini sezon boyunca daha da arttıracak bir isim.
  • İkinci eklememiz de yine Anadolu Efes forması giyiyor. Dunston ve Pleiss’ın yokluğunda Baskonia karşısında yine koç Ataman’ın en güvendiği isimlerin başında gelecek Chris Singleton. Son maçlarda skor katkısını da arttıran, üçlük yüzdesini yukarı çeken tecrübeli oyuncunun Baskonia’nın skorer forveti Peters karşısında savunmada da önemli sorumluluk alacağını düşünüyorum. 0.76 gibi düşük bir maliyeti olmasına karşın bize çift haneli puanlar getirebileceğini umuyorum.
  • Asvel Villeurbanne zorunlu olarak verdiği covid arasından sonra gayet iyi bir dönüş yaptı. Özellikle hücumda bir patlama yaşıyorlar tam anlamıyla. Barça’ya 80 ve erteleme maçında Pana’ya 97 sayı atarken bu performansta tecrübeli kanat oyuncusu David Lighty‘nin katkısı büyüktü. Zorlu Madrid deplasmanında da koç Parker’ın hem savunma hem de hücumda en güvendiği isimlerden biri olacak. Formda oyuncudan çift haneli puan bekliyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …