Güncel Haberler

Millier, Larkin Liderliğinde İlk Galibiyetini Aldı

2022 FIBA EuroBasket elemeleri kapsamında pandemi önlemleri nedeniyle Sinan Erdem’de organize edilen fanusta oynanan maçta A Milli Takımımız konuk ettiği Hollanda‘yı Larkin liderliğinde 71-73’lük skorla zor da olsa yenmeyi başardı.

Bu sonuçla milliler 4. maçında ilk galibiyetini alarak D grubunda 3. sıraya yerleşirken Hollanda ise 2. mağlubiyetini aldı ve 2. sıradaki yerini korudu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 14-24
2.çeyrek: 23-17
3.çeyrek: 18-14
3.çeyrek: 16-18

Milliler’de Shane Larkin 23 sayı, 2 ribaund, 9 asist ile beklenen süper yıldız performansını ortaya koyarken Sertaç Şanlı ise 13 sayı ile ona çift haneli skor katkısı veren diğer isimdi. 18 yaşındaki Alperen Şengün ise 9 sayı, 4 ribaund ile katkı verdi.

Hollanda cephesinde ise Charloon Kloof 17 sayı, 8 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Yannick Franke 14 sayı, 2 asist ve Roeland Schaftenaar 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Milliler maça beklendiği gibi hücumda agresif oynayan, sürekli savunmayı zorlayan Larkin liderliğinde etkili başladılar. Hücumda süper yıldızın liderliğinde pek sorun yaşamadık açıkçası ilk çeyrekte. Kloof ve Franke’ye de iyi önlem alarak onların fazla devreye girmesine izin vermedik. Ancak ikinci çeyrekle beraber Larkin’in yorulması ve kenara gelmesiyle beraber hücum performansımız düştü. Ayrıca üçlük çizgisinden de tam anlamıyla çember döven millilerimizin savunmada da direnci düşmeye başladı. Bu fırsatı iyi kullanan Hollanda Kloof ve Franke liderliğinde dış şutlardan isabetler bularak maça ortak oldu. İkinci yarıya ise savunmada sert başlayan Hollanda karşısında Larkin de bir süre durdu. Hollanda kenardan gelen Schafteanar’ın ekstra sayılarıyla maça ortak olup sonra da öne geçmeyi başardı. 3. çeyrekte hareketlenen ve son çeyreğe de etkinliğini taşıyan Melih, bulduğu kritik şutlarla millileri ayakta tuttu. Sertaç’ın da Schaftenear karşısında içerden dışarıdan üst üste bulduğu sayılar maçı tekrar lehimize çevirmemizi sağladı. Göksenin ve Doğuş’un baskısıyla iyice yıpranan Kloof ile Franke son bölüme kadar devre dışı kalmışlardı. Son bölümde onlar tekrar devreye girince son bölüme 6 sayı farkla girmemize rağmen basit hatalarla bu farkı koruyamadık. Son topta Hollanda 69-73’lük mağlubiyeti kabul edip süre eritirken Kloof’un tuzağına düşerek 3 sayılık atış esnasında acemice faul yapan Larkin onu çizgiye gönderdi. Tecrübeli guard da çizgiden 2-3 ile dönerek skoru 71-73 olarak belirlemiş oldu. Özetle bu maçta da tatsız tuzsuz bir milli takım izledik. Evet Larkin görevini tam anlamıyla yerine getirip beklentileri karşıladı ve takımın skor yükünü sırtladı. Ama üst düzey rakiplere karşı sadece onun çabaları ile ayakta kalamayacağımızı ve savunmada halen kötü durumda olduğumuzu, Hollanda gibi sınırlı skor opsiyonları bulunan bir takıma karşı bile ne kadar zorlandığımızı gördük. Çok ciddi dersler çıkarmamız gereken 2 maçı geride bıraktık, umarım koç Ene yönetiminde bu eksiklere konsantre olup Şubat ayında oynayacağımız maçlara hazır gidebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …