Güncel Haberler

Orhun Ene: “Bu Galibiyet Bir Başlangıç Olsun.”

2022 FIBA EuroBasket elemeleri kapsamında oynadığı 4. maçında Hollanda’yı 71-73’lük skorla yenen A Milli Takımımız, gruptaki ilk galibiyetine ulaşmış oldu.

Millilerin çiçeği burnunda koçu Orhun Ene karşılaşma sonrası şu açıklamaları yaptı:

Biz Hırvatistan maçındaki kadar kötü takım değiliz. Maç başında doğru reaksiyon veremediğimiz için o maçta zorlandık kötü bir maçtı. Bu maç ilk yarıda eğer oyuncular o ritimde o güvende olsalardı çok farklı olurdu. Çünkü herkes çok kazanmayı istiyor. Bizim çözmemiz gereken sorunlardan biri bu gerginliği üzerimizden atmamız lazım. 15’e götüreceğimiz maçta farkı koruyamadaık. Yeni bir şeyler deniyoruz. Ara sıra çalışma imkanımız olursa bundan sonraki süreçte daha iyisi de olacaktır. Bundan sonra daha iyi olacağız. Teknik açıdan daha çok mental olarak gelişmeler kaydetmemiz lazım. Biz becerimizin %30 – %40′ ını sahaya koyuyoruz. Önümüzdeki süreçte bizim o güveni, bir ekip birlikteliğini, enerjiyi vermemiz lazım. O zaman işler düzelecektir. Öncelikle burda olmaktan mutlu olmalı arkadaşlar, güvenli hissetmeli. Sonra biz teknik şeyleri yapacağız. Bu galibiyet bir başlangıç olsun. Biz kendimizi buraların çok üzerinde görüyoruz. Basketbol için çok daha iyisini oynayabilirdik bugün.

NTV

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …