Güncel Haberler

Orhun Ene: “İlk Çeyrekteki Farkı Kapatamadık.”

2022 FIBA EuroBasket elemelerindeki 3. maçına çıkan A Milli Takımımız aynı zamanda koç Orhun Ene‘nin ilk maçı niteliğindeki karşılaşmada maalesef Hırvatistan’a 79-62 gibi kalp kırıcı bir skorla yenilmekten kurtulamadı.

Koç Ene karşılaşma sonrası şu açıklamaları yaptı:

İlk çeyrekte geri koşmadık, anlamsız şekilde kolay sayı izni verdik ve bunu da 3 periyot kapamaya çalıştık. Sonra yaptığımız baskı işe yaradı, maça ortak olacak duruma da geldik ama kolay değil tabii oyuncuların uyum sağlaması. Hücumda ritim kaybolması normal ama böyle savunma olmaz.

Hırvatistan iyi bir takım. Miro Bilan’dan 30 sayı yedik. Bu kabul edilemez bir durum. Kısalarını iyi durdurduk. İyi kısaları vardı ama çok daha iyi savunabilirdik onları ve hızlı hücumlarını.

Böyle bir başlangıç yaptık. Sonraki maçlarımız bizim için artık daha önemli. Oyuncularla biraz daha beraber olacağız, biraz daha çalışacağız. Maç trafiği izin verirse, oyuncularla biraz daha düzenli vakit geçirirsek daha iyisini yapacağız. Bu maçın arkasından çok düşünmeden hatalarımızı görüp Hollanda maçına hazırlanacağız.

NTV

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …