Güncel Haberler

Milliler, Koç Ene ve Larkin’in İlk Maçında Hırvatistan’a Farklı Kaybetti!

2022 FIBA EuroBasket elemeleri kapsamında Sinan Erdem’de organize edilen fanusta Hırvatistan‘ı konuk eden A Milli Takımımız aynı zamanda koç Ene ve Larkin’in ilk maçı niteliğindeki bu karşılaşmayı maalesef tatsız bir skorla, 79-62 kaybetti.

Bu sonuçla Hırvatistan 3. maçında da namağlup ünvanını korurken, milliler ise 3. maçında da galibiyet hasretine son veremedi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 24-7
2.çeyrek: 21-17
3.çeyrek: 12-19
4.çeyrek: 22-19

Hırvatistan’da Miro Bilan 30 sayı, 12 ribaund, 2 asist ile maçın yıldızı olurken, Zeljko Sakic 17 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve Roko Rogic 12 sayı, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Millilerimizde ise Melih Mahmutoğlu 14 sayı, 3 asist ile öne çıkarken, Shane Larkin ise ilk maçında 12 sayı, 5 asist ile katkı verebildi. Maalesef başka bir isimden de çift haneli skor katkısı alamadık.

EDİTÖR YORUMU:

Milliler maalesef maça çok ama çok kötü başladı. Hücumda Larkin’in eline bakan oyuncularımız özellikle yarı sahada dağınık bir görüntü çizdi ki bulduğumuz ceza atışlarında da tam anlamıyla çemberi dövdük. Buna karşın Hırvatlar hücumda Ukic’in organizasyonlarında hem Bilan’ı pota altında çok iyi kullandılar hem de Sakic ile dış atışlardan üst üste skorlar buldular ve farkı ilk çeyrekten çift hanelere çıkardılar. Sonrasında rotasyona gidildiğinde ise Rogic ve genç Prkacin’in kenardan getirdiği enerji ve skor katkısına Buğrahan, Berkan ve Göksenin gibi isimlerle karşılık veremedik. İkinci yarıyla beraber 4 faullü Alperen ile savunmada ısrar etmemiz fiziksel temas üzerine oynayan Bilan’ın pota altındaki dominantlığı iyice arttı ve maalesef ne genç Alperen ne Ege ne de Sertaç onu yavaşlatamadı. Hücumda ise Perşembe günkü Kızıl Yıldız maçından çıkıp gelen, haklı olarak yorgun görünen Larkin’in etkisiz kaldığı, Melih, Buğrahan ve Metecan gibi çok ley beklediğimiz isimlerin ise hayal kırılığı yarattığı anlar izledik, farkı kapatma şansımız olmadı maalesef.

Larkin’i bir kenara bırakırsak hücumda ne kadar sınırlı bir takım olduğumuzu tekrar gördük, bu nedenle acilen savunmada kendimize gelip, sert, agresif ve baskılı oyunun bizim için ne kadar önemli olduğunu Pazar günkü Hollanda maçı öncesi acilen hatırlamamız gerekiyor. Bu maçı da kaybetmemiz durumunda ilk 3 yarışında çok ciddi bir yara almış olacağız…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …