Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 11.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 11. hafta programı 26 Kasım Perşembe günü oynanacak maçlarla başlıyor olacak.

Ben de sizler için her hafta öncesi olduğu gibi fantasy takımımızda yaptığım değişiklikleri paylaşacağım.

Gelin öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Panathinaikos‘un yeni transferi Shelvin Mack ilk maçlarda iyi işlere imza atsa da Nedovic’in geri dönüşüyle rotasyounda arka plana düştü ve daha az top kullanıp daha verimsiz oynamaya başladı. Onun yerine verimlilik puanı adına daha potansiyelli bir isme yatırım yapma zamanı geldi. Onu bu hafta da kadroda tutup eksi puan getirme riskini göze almayacağım.
  • TD Systems Baskonia‘nın uzun rotasyonunda ön sıralarda yer alan Tonye Jekiri maalesef son maçlarda aldığı sürelerin karşılığını verimlilik anlamında pek veremiyor ki Fall ve Polonara ondan daha fazla süre almaya başladılar 5 numarada. Bu da benim Nijeryalı oyuncuya olan güvenimi kırdı açıklası, bir hafta daha ondan tek haneli verimlilik alma riskini göze almayacağım.
  • CSKA Moskova‘nın skorer kanat oyucusu Darrun Hilliard, James’in kadro dışı olduğu ve zaman zaman performansının düştüğü anlarda iyi işler çıkarsa da James’in mental ve fiziksel anlamda hazır bir şekilde sazı tekrar eline almasıyla geri plana düşmüş durumda. Bu hafta Real karşısında da James ve Clyburn’ün daha fazla top kullanacağını düşündüğüm için ondan yeteri kadar verimli bir performans alamayacağımızı öngörüyorum.

Şimdi de kadroya yeni eklediğimiz isimlere göz atalım:

  • Bu sezon çoğunlukla koç Laso’nun Real Madrid‘de 3. guard olarak rotasyonda epey gerilerde kalan Nicolas Laprovittola, vatandaşı Campazzo’nun Denver Nuggets’a gitmek üzere takımdan ayrılmasıyla beraber aradığı süreleri bulabilir. Tecrübesi ve yetenekleri ile her an hazır bir şekilde çok yönlü katkı verebilecek bir isim. CSKA karşısında koçun ona mutlaka 15-20 dakika civarında bir süre vereceğini bizlere çift haneli verimlilik puanı getirebileceğini düşünüyorum ki maliyetinin sadece €0.55M olduğunu da hatırlatmak isterim.
  • Olimpia Milano cephesinde sezon başında yapılan güzel başlangıcın kuşkusuz en önemli faktörlerinden biri Kevin Punter‘di. Onun sakatlanması sonrası takımda hem hücum performansı anlamında hem de genel anlamda sonuçlara direkt etki eden bir düşüş yaşanmıştı. Geri döndüğü iki maçta da iyi işler çıkradı, sakatlıktan sorunsuz döndüğünü gösterdi. Bu hafta da Maccabi karşısında koç Messina’nın en büyük kozu olacak. Hazır değeri €1.38M ‘a düşmüşken kaçırmayayım dedim.
  • Son maçlarda Milano’nun artan hücum performansında önemli katkı veren bir diğer isim de Zach LeDay oldu kesinlikle. 5 numarada çok yönlü oyunu ve yüzü dönük silahları ile değerli bir silah olan Birleşik Amerikalı uzun, Delaney, Punter ve Rodriguez ile arasındaki köprüyü güçlendirdi ve artık hücumda ve elbette ribaundlarda koç Messina’nın en güvendiği silahlardan biri. Maccabi karşısında da önemli süreler ve sorumluluklar alacağını düşündüğüm için onu bu hafta takımıma ekliyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …