Güncel Haberler

FLAŞ: Bahçeşehir’den Euroleague Patentli Uzun Takviyesi Geliyor!

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, uzun rotasyonuna takviye yapmaya hazırlanıyor.

Sezon başında Afyon’dan büyük umutlarla transfer edilen Aldridge’den beklediğini alamayan Bahçeşehir, gelen haberlere göre uzun rotasyonuna takviye yapmak istiyor ve gündemlerindeki isim ise Khimki ile Euroleague tecrübesi yaşamış olan Thomas Robinson. Gelen haberlere göre taraflar sezon sonuna kadar aylık 30 bin dolar değerinde bir kontrat üzerinde anlaşmaya anlaşmaya varmış, ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından imzaların gelmesi bekleniyor.

2.08 metre boyunda olan 29 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun geçtiğimiz sezon Şubat ayında Khimki ile anlaşmış ve pandemi öncesi Euroleague sahnesinde 4 maça çıkabilmiş, ortalama 10 dakika süre alırken 4.3 sayı, 3.3 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti. VTB sahnesinde ise 2 maçta ortalama 11.5 dakika sahada kalırken 8.0 sayı, 3.0 ribaund, 1.0 asist, 2.0 top çalma ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Robinson’ın ikinci Khimki macerası da pek beklentileri karşılar şekilde geçmedi açıkçası. Atletizmi, enerjisi, patlayıcılığı, ribaundlardaki katkısı, çabuk ayakları ve elleri ile savunmada sergilediği performans takdir toplasa da zayıf pozisyon bilgisi ve zamanlama hataları nedeniyle erken faul problemine giren, hücumda ise sırtı dönük silahlarının az olması ve dış şut tehditinin de bulunmaması ile 4-5 numara arasına sıkışan bir görüntü verdi.

Özetle Bahçeşehir’in asıl ihtiyacı olan şutör bir uzun forvet çünkü Aldridge’den bu katkıyı alamadılar. Burak Can’ın artan performansı ile bu pozisyonda as oyuncu rolünü alabilecek olması koç Aktaş’ın elini rahatlatmış durumda. Ancak Owens’ın tek başına pota altında yeterli olamadığı da bir gerçek. Bu nedenle hem onunla birlikte sahada kalabilecek hem de atletizmi, çabuk ayakları ve blok tehditi ile onun yerine 5 numarada görev alabilecek Robinson’ın kadroya katılması da çok yanlış değil. Bu iki isim birlikte sahadayken Green ve yeni alınacak oyun kurucudan dış şutları beklemek gerekecek ve guardların iki atletik uzunu hücumda verimli kullanacak organizasyonları mutlaka yapmaları gerekecek, yoksa yarı saha hücumları tıkanır.

https://www.youtube.com/watch?v=RipQ5iY56ws

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …