Güncel Haberler

FIBA Europe Cup’a Yeni Format Geldi (Beşiktaş’ın Grubunda Değişiklik Var)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş‘ın mücadele edeceği FIBA Europe Cup‘da format değişikliği yapıldı.

FIBA’nın Avrupa Kurulu, Eylül ayında onayladığı değişikliklerin Beşiktaş’ın da yer aldığı FIBA Europe Cup 2020-21 sezonu için de uygulanacağını belirtti. Karar alınmadan Avrupa’daki pandemik durumun da dikkate alındığını, turnuvanın paydaşlarına da danışıldığını belirtti.

Alınan karara göre antrenörlerin, görevlilerin, koçların ve oyuncuların sağlık güvenliğinin korunması artı adil rekabet ortanmının sağlanması için maçların belli merkezlerde fanus şeklinden düzenlenmesi planlandı.

Gelinen son durumda Bakken Bears, Keravnos ve Tsmoki Minsk’in Şampiyonlar Ligi’nde, Mornar Bar’ın ise 7DAYS EuroCup’da mücadele edecek olmaları nedeniyle turnuvada 24 takım kalmış durumda. Bu nedenle de bu takımların dörderli şekilde 6 grup altında mücadele etmesine karar verildi. Organizasyonu bu şekilde düzenleyebilmek adına da G grubundaki takımlar, kuradan önceki seribaşı ve geçerli ülke kısıtlamalarına göre B, D ve F gruplarındaki uygun yerlere yerleştirildi.

Bu değişim sonrası yeni gruplar şu şekilde oluşturuldu:

A Grubu: Egis Kormend (Macaristan), Reggio Emilia (İtalya), Belfius Mons- Hainaut (Belçika), Iraklis (Yunanistan)

B Grubu: BC Kyiv-Basket (Ukrayna), BC Rilski Sportist (Bulgaristan), BC Prometey (Ukrayna), Kapfenberg Bulls (Avusturya)

C Grubu: Ironi Ness Ziona (İsrail), Szolnoki Olajbanyasz (Macaristan), BM Slam Stal (Polonya), Sporting CP (Portekiz)

D Grubu: Beşiktaş, CSM Oradea (Romanya), BC CSU Sibiu (Romanya), BC Balkan (Bulgaristan)

E Grubu: London Lions (Büyük Britanya), BC Dnipro (Ukrayna), Anwil (Polonya), Fribourg (İsviçre)

F Grubu: Heroes Den Bosch (Hollanda), BC Parma (Rusya), BC Borisfen (Belarus), Donar Groningen (Hollanda)

Kulüpler ve ilgili ulusal federasyonların geri bildirimleri göz önünde bulundurularak, tarihler ve müsabaka sistemi ile ilgili aşağıdaki değişiklikler uygulanacak:

Normal sezon, 26-29 Ocak 2021 tarihleri arasında tekli rövanş usulü formatında ve tek bir salonda oynanacak.

Her normal sezon grubunu en üstte tamamlayan iki kulüp ve 3’üncü sırada yer alan en iyi dört kulüp Son 16 Turu’na katılacak.

Son 16 Turu eşleşmeleri, 6 grubun lideri ve en iyi 2’nci sırada yer alan iki kulübün seri başı olduğu ve diğer takımların seri başı olmadığı, bir çekilişle belirlenecek. Normal sezonda aynı grupta yer alan kulüpler eşleşemeyecek.

Son 16 Turu ve çeyrek finaller, 23-25 Mart 2021 tarihleri arasında play-off dağılımına dönemine göre, her biri dört takımdan oluşan dört ayrı sahada, tekli eleme maçları şeklinde oynanacak.

Dörtlü Final, 23-25 Nisan 2021 tarihleri arasında tek bir salonda oynanacak.

Normal sezon merkezlerinin ev sahipleri daha sonra duyurulacak.

FIBA, Avrupa’daki koronavirüs salgınının durumunu izlemeye ve gerekirse turnuvalarıyla ilgili diğer güncellemeleri iletmeye devam edecek.

Kaynak: Eurohoops & FIBA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Beşiktaş, Denizli Deplasmanında Yettiği Kadar Oynadı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 19. hafta mücadelesinde Beşiktaş Emlakjet, konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi …