Güncel Haberler

ŞOK: Milli Takımda Koç Sarıca ile Yollar Ayrıldı, Yerine Koç Ene’nin Gelmesi Bekleniyor!

A milli basketbol takımımızda şok gelişmeler yaşandı!

TBF’den gelen açıklamaya göre Ufuk Sarıca ile anlaşılarak yollar ayrıldı:

A Erkek Milli Takım Başantrenörümüz Sayın Ufuk Sarıca ile birlikteliğimiz sona erdirilmiştir. Ufuk Sarıca ve bu görev süresince her türlü desteği veren Pınar Karşıyaka’ya teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Bu karara kadroya alınacak oyuncular konusundaki anlaşmazlığın yol açtığı öne sürüldü. TBF’nin kadroya müdahele etmesinin taraflar arasında gerginliğe neden olduğu söyleniyor.

Basketfaul’ün haberine göre koç Sarıca’dan boşalan koltuk için ilk düşünülen isim ise bir süre önce karşılıklı anlaşarak Tofaş ile yollarını ayırmış olan Orhun Ene. Alternatif isimler ise Galatasaray ile geçtiğimiz haftalarda anlaşarak yollarını ayıran Ertuğrul Erdoğan ve bir süredir takım çalıştırmayan Oktay Mahmuti.

48 yaşındaki tecrübeli koç 2017 yılından bu yana milli takımımızda başantrenörlük görevini yürütüyordu, aynı zamanda Pınar Karşıyaka’da da koçluk görevine devam ediyor.

Bildiğiniz üzere milli takımımızı 2022 EuroBasket elemelerinde 27 Kasım günü Hırvatistan ve 29 Kasım günü Hollanda ile karşılaşacak.

EDİTÖR YORUMU:

Elbette konunun detaylarını henüz tam olarak bilmiyoruz ve TBF yetkililerinden ya da koç Sarıca’dan konunun detaylarına dair resmi açıklama gelmesini beklemek durumundayız. Ancak eğer belirtildiği gibi TBF koçun kadro yapılanmasına karışmaya başladıysa zaten bu durum tarafların gerilmesi için haklı bir neden ki bu noktada koç Sarıca’ya hak vermek gerekli. Özetle henüz konunun ayrıntılarını birinci ağızdan duyamadık ama şu var ki milli maçların başlamasına bu kadar kısa süre kala planlı ya da plansız bir şekilde koç ile yolları bu şekilde ayırmanın milli takıma zarar vereceği net…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …